08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Kolayca Yapabileceğiniz Yaz İçecekleri

Ev yapımı Limonlu Buzlu Çay
Malzemeleri:* 1 bardak soğuk çay demi(kahvaltıdan kalan çayları bir bardağa alarak buzdolabında bekleterek daha sonra da yapabilirsiniz o an vaktiniz yoksa)
* 2 limon
* 6 kaşık şeker
* 2 bardak dolusu buz
* 2 litre su
Yapılışı:
Limonları temiz bir şekilde yıkayalım ve sıkalım ve sıktığımız kabuklarıyla beraber suya ekleyelim Çay, şeker ve buzlarıda ekleyelim ve karıştıralım Kullandığımız su da soğuk olursa buzların erimesi gecikiyor ve hemen hazır oluyor içeçeğimiz Şeker miktarını kendi damak tadınıza göre arttırabilirsiniz
Bardaklara birer dilim limon koyarak içeçeği bu şekilde servis yapalım
Şeftalili yapmak istersek bir olgun şeftaliyi sürahiye rendeleyelim,şeftalili buzlu çayımız hazır Aromalı tatları severseniz 1 kabuk tarçın ve 2-3 karanfil tanesi ekleyebilirsiniz

Elma Suyu / Çayı
Malzemeleri:* 1 adet büyük elma( kabuklarıyla 4 parçaya bölünmüş)
* 1 adet limon (kabuklarıyla 4 parçaya bölünmüş)
* 1 çubuk tarçın- 4 -5 adet çekirdek karabiber
* 3-4 adet karanfil- bir tutam ıhlamur
* 2 yemek kaşığı esmer şeker (veya 1 tatlı kaşığı bal Çay ılıkken katılmak üzere)
* yaklaşık 2 lt su
Yapılışı:
Meyveler ezilinceye kadar pişirin İyice ezip, süzgeçten geçirdikten sonra, ister sıcak ister soğuk içebilirsiniz
Not: Elma suyu metabolizmayı hızlandırır ve idrar miktarını artırır Kilo sorunu olan kişilerin ödemi atmasını sağlar Kan şekerini kontrol altında tutan elma suyu, baş ağrılarını gidermede etkili Bağırsak parazitlerini düşürüyor, kalp ve akciğer kanseri hastalıklarını önleyebiliyor Romatizma, gut ve mide hastalıklarının panzehiri

Çilekli Süt
Malzemeler- 1 kase temizlenmiş çilek
- 2 bardak süt
- 2 kaşık bal
- 2 kaşık yoğurt
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
Çilekleri blender ile ezelim 2 kaşık ayırıp diğer malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım Bardağa dökelim ve araya ayırdığımız çilek püresinden ince bir tabaka ekleyip kalan çilekli sütü ekleyelim ve soğuk olarak servis yapalım Ben doğal olması açısından şeker kullanmadım ama isterseniz tozşeker ile de yapabilirsiniz

Vişne Suyu
Malzemeleri:* 1 kg vişne
* yaklaşık 1,5 litre su
* 2 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)
* yarım limonun suyu
Yapılışı:
1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın Vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın Tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin 2 su bardağı toz şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın (Tencerenin kapağı taşma tehlikesine karşı açık olmalı ) 2 Vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyin Kaynama işlemini vişneler çatlamaya başlayana kadar sürdürün Soğutup servis yapın

Erik Şerbeti
Malzemeler- 1kg kırmızı erik
- 1 çubuk tarçın
- 3-4 adet karanfil
Yapılışı
Erikleri yıkayıp üzerini geçecek kadar su ile tarçın ve karanfili de ekeyerek bir tencereye alıp 7-8 dk kaynatalım Hemen kabukları çatlayıp yumuşuyorlar Soğuyunca süzgeçten geçirelim Tamamen tanesiz olmasını istiyorsanız bir kaç defa tel süzgeçten geçirebilirsiniz Ben biraz posalı olmasını tercih ettiğimden bir defa yapıyorum bu işlemi Elde ettiğimiz meyve suyunu şeker ve soğuk su ekleyerek hemen servis yapabileceğimiz gibi poşet veya kapalı kutularda sıcak yaz günleri için uzun süre derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz

Şeftali Şerbeti
Malzemeleri:* 3 kg şeftali
* 3 bardak şeker
* 4 bardak su
* 3 limonun suyu
Yapılışı
Şeftalileri akşamdan soyup, küp küp doğruyorsunuz Doğranmış küpleri geniş bir kaseye doldurup, 1 su bardağı şeker ve 2 limon suyu ekliyorsunuz Şeftaliler bu gece serin bir yerde dinlenecekler Kasenin ağzını kapatmayı da unutmayın Ertesi sabah şekerlenmiş şeftalileri güzelce yoğuruyor, erimeyenler varsa eziyorsunuz
1 litre suya kalan şekeri katıp, bir iki taşım kaynatıyor ve limonun suyunu ekliyorsunuz Beş on dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakıyosunuz Şurup soğuyunca içine ezilmiş şeftalileri katıp 2-3 saat dinlendiriyorsunuz
Sonra süzerek şişelere aktarıyorsunuz İyice soğuduktan sonra biraz su ile karıştırarak servis yapıyorsunuz…

Yeşilin Gücü / Kivi
Malzemeleri* 4 bardak portakal suyu
* Yarım demet taze nane
* 4-5 parça kırık buz
* 4 kayısı kurusu
* 2 çorba kaşığı çilek reçeli
* 4 su bardağı ananas suyu
* 4 bardak kivi suyu
* 2 ayva
Yapılışı
* Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin Kuru kayısı, çilek reçeli, nane ve ayva dilimlerini blenderde püre haline getirin Meyve suyu karışımını ekleyip karıştırın
* Kokteyl bardaklarına paylaştırın Kırık buz parçaları ekleyip üzerine 2 yaprak nane koyun Bekletmeden servis yapın Enerji deposu, tat delisi bir karışım Mükemmel diyorum, Afiyet Olsun…
Ayrıca bunlara da bakabilirsiniz:
Limonata Nasıl Yapılır?
Şeftalili Soğuk Çay
SOĞUK ÇAY
|
|
|