![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar![]() ![]() Mutfak ile ilgilenmeye başlayanların veya yalnız yaşayanların en aşina olduğu yemek çeşitlerinden biridir pilav ![]() ![]() ![]() Şöyle bir kişisel pilav yapma deneyimlerinizi gözden geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() Artık bahaneleri bırakıp marifetinizi ortaya koyma zamanı geldi ![]() ![]() ![]() Pilava lezzet katmak için önce tereyağı ile hafifçe kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Pilavın pişip pişmediğini anlamak için çatala, kaşığa güvenmeyin; tadına bakın ![]() ![]() ![]() ![]() Pilavı karıştırmanın, pirinçteki nişastayı açığa çıkardığını ve nişastanın da tanelerin birbirine yapışmasına neden olacağını aklınızdan çıkarmayın ![]() Diyelim ki, pilavınız pişti ama pirinçler çok yumuşamış, yani lapalaşmış ![]() ![]() ![]() Pilavı ısıtmak da ayrı bir maharet gerektirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beyaz ve Esmer Pirincin Besin Değerleri 100 gr ![]()
Esmer pirinç denilen türün besin değerleri, beyazınkinden daha yüksektir ve 100 gr ![]()
![]() Bulgurun besin değeri Yaklaşık 100 Gr ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar |
![]() |
![]() |
![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar![]() Patlıcanlı Pirinç Pilavı Malzemeler
Pirinci yıkayıp suyunu süzmesi için bir süzgeçte bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biberleri ve patlıcanları da ekleyerek soteleyin ![]() ![]() Not: Bu tarife domates rendesi, maydanoz da ilave edebilirsiniz ![]() ![]() Tavuklu Şehriye Pilavı Malzemeler
Öncelikle şehriyeler kızgın yağda kızarana dek kavrulur, ardından şehriyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar![]() Gösterişli Bulgur Pilavı Malzemeler Pilav için;
Tavuğun kemiğini kesmeden uzun şerit çizikler yapıyoruz, az suda tuzla iyice haşlıyoruz (bol suda haşlayıp suyunu pilavda da kullanabilirsiniz) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanlı Nohutlu Pilav Malzemeler
|
![]() |
![]() |
![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar![]() İç Baklalı Pilav Malzemeler
Bu pilavı taze içbakla ile de kabuklu kurutulmuş iç bakla ile de hazırlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saltanat Pilavı Malzemeler Köfte malzemeleri:
Köfte malzemelerini karıştırılıp yoğurularak minik minik köfteler hazırlanır ![]() ![]() Pilavımızı da 3 su bardağı su ile pişiriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar![]() Hamsi Pilavı Malzemeler
Yağları karıştırıp tavada ince doğranmış soğanlar kavurulur, üzerine rendelenmiş havuç ve küçük küpler halinde doğranmış patatesler eklenip kavrulur, bu karışıma fıstıklarda eklenip çevrilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Körili Pilav Malzemeler
Tencerede tereyağını eritip pirinci ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar![]() Domatesli Pirinç Pilavı Malzemeler
Yarım ölçü su ile 2 ölçü rende domatesimizi teflona alıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkada Bulgur Pilavı Malzemeler
Soğanı ince ince doğrayıp pembeleşene kadar yağda kavuruyoruz, salçayı ekleyip hafif karıştırın, bulguru ve suyu ekleyin, tuz ve istediğiniz herhangi bir baharatı ekleyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar![]() Mercimekli Bulgur Pilavı(Müceddere) Malzemeler
İlk önce mercimekleri 10 dakika haşlayıp pişirin ki kara suyunu atsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT:Aslında Hatay’da mercimek kaynadıktan sonra bulgur ilave edilir ![]() ![]() ![]() Maklube Malzemeler
Kuşbaşı doğranmış eti bir tavada pişirin, suyunu çekmeye yakın birkaç parçaya böldüğünüz sarımsağı ve baharatları ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin üzerine servis tabağını örtün ve tabakla beraber dikkatli bir şekilde tencereyi ters çevirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar![]() Büryan Pilavı Malzemeler
Bir iki saat önce pirinçleri ılık suya koyun, üzerlerine bir çorba kaşığı tuz gezdirip, dinlenmeye bırakın ![]() Bir kaşık margarinde etleri biraz çevirin, çok hafif kızarsınlar, üstlerine gelecek kadar su koyup orta ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Perde Pilavı Malzemeler Pilavı için:
Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım ![]() ![]() Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun yapımı Tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar![]() Şehriye Pilavı Malzemeler
Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havuçlu Pilav Malzemeler
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar![]() İç Pilav Malzemeler
Ciğerimizi tavla zarının 2 katı büyüklüğünde doğrayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyunu çektirdiğiniz pilavı,20-30 dk “sofra bezine” bohçalayarak,demlendirin ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() Havuçlu Pilav Malzemeler
|
![]() |
![]() |
![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar![]() Sebzeli Pilav Malzemeler
Tarif Pirinci ayıklayarak kaynar tuzlu suda bekletelim ![]() Pirinç beklerken, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp, bezelyenin içini çıkarabilirsiniz ![]() Pirinç en az yarım saat bekledikten sonra sarımsakları rendeleyip zeytinyağında yakmadan kavuralım ![]() Aynı tencereye suyunu süzdüğümüz pirinçleri atalım ![]() ![]() ![]() Tel tel oluncaya kadar kavuralım ![]() Ardından 4 bardak(pirinci kaynar suda beklettiğimiz için su miktarını pirinç türüne göre azaltabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı Malzemeler
Tencereye sıvıyağ döküyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Tuz ve karabiber ekliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pilavı için, tereyağını tencereye koyuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar![]() Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeler
Yeşil mercimeği sıcak su ile ıspatıp kara suyunu döküyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Bulguru ekleyip kavurmaya devam ediyoruz ![]() ![]() ![]() Kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz ![]() ![]() Pilav Üstü Köfte Malzemeler Pilavı İçin:
Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyuyoruz ![]() ![]() ![]() Tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz ![]() ![]() Tuz ve zeytinyağı ile harmanlıyoruz ![]() ![]() ![]() Soğanı içine rendeliyoruz ![]() ![]() ![]() Köfteleri sıvıyağ ile geniş bir tavada kızartıyoruz ![]() ![]() Domates salçası, doğranmış fesleğen, tuz ve karabiber döküp kavurmaya devam ediyoruz ![]() ![]() Fırında kızarmış sebzeleri etrafına diziyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar![]() Mantarlı Bulgur Pilavı Malzemeler
1- Soğanı ve sarımsağı ince ince yemeklik doğrayın ![]() ![]() 2- Mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayın ![]() 3- Tencereye soğanı ve sarımsağı alıp yağları ekleyerek kavurun ![]() ![]() 4- Mantarları ve domates rendesini ekleyip mantarlar ve domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun ![]() 5- Suyunu çeken domates ve mantarlara bulguru ekleyip 2 dakika kadar kavurun ![]() 6- Kaynayan suyun içinde bulyonu eritip 4 su bardağı suyu bulgurların üzerine ilave edin ![]() 7- Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin ![]() 8- Ocağı kapatın, suyunu çeken pilavın kapağını açın ![]() ![]() ![]() ![]() Zencefilli Ayvalı Kış Pilavı Malzemeler
1- Pirinci ılık su ile ıslatın ve 10 dakika kadar dinlendirin ![]() ![]() 2- Elma, ayva ve havucu tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() 3- Süzdüğünüz pirinci ve toz baharatları ekleyerek 1 dakika daha kavurun ![]() 4- 3 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve pilav suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar![]() Buğday Pilavı Malzemeler
![]() Etli Pilav Malzemeler
|
![]() |
![]() |
|