Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, çok, katlı, kıymalı, oktay, ustadan

Oktay Usta'dan Kıymalı Çok Katlı Börek

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta'dan Kıymalı Çok Katlı Börek




Malzemeler :
  • 5 su b un
  • 1 çorba k kurumaya
  • 1 çorbak tuz
  • 1 çorba k toz şeker
  • alabildiği kadar su

İç malzemesi için:
  • 350 gr kıyma
  • 2 kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • karabiber,tuz
  • sıvıyağ
Üzeri için:
  • 1 yumurta
  • 2 çorba k yoğurt
  • sıvıyağ
Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alınÜzerine tuz ve toz şekeri ekleyinÜzerine kurumya ilave edinÜzerine ılık su ilave edip bir hamur elde edinHamuru 9 parçaya bölüp her bir parçayı merdane ile açınİç harcı için soğanı yemeklik kesinTavaya sıvıyağı alınÜzerine soğanı ekleyip kavurunÜzerine kıymayı ilave edip soğan ile beraber kavurunKavrulduktan sonra üzerine üzerine dereotu ve maydonoz ilave edip karıştırın

Tepsiye 1 hamuru alınÜzerine iç harctan ilave edinBu işlemi hamurlar ve iç harç bitene kadar tekrarlayınEn üstte hamur kalmalıÜzeri için yoğurt,yumurta ve sıvıyağ ile bir sos elde edinSosu hamurun üzerine dökünÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.