Fesleğenli Dereotlu Börek |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğenli Dereotlu BörekFesleğenli Dereotlu Börek Tarifi Malzemeler
Yapılışı Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları bir kaba kırın Üzerine yoğurt, süt ve sıvıyağ ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın Un katıp mikserle bir süre daha çırpmaya devam edin Tuz, pul biber ve kuru fesleğen ilave edip kaşıkla karıştırın Diğer taraftan salamları tavla zarı formunda doğrayın Dereotunu incecik kıyın File zyetin bulamazsanız, bütün haldeki zeytinin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin Malzemelerin hepsini hazırlanmış olan hamura ilave edip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın Kek hamuru kıvamında olan hamuru 25-30 santim uzunluğunda yağlanmış, kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgünce aktarın Üzerine susam ve çörekotu serpiştirin 5 dakika önceden 175 dereceye ve altüst konuma ayarlanmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, 35-40 dakika pişirin Sıcak ya da ılık haldeyken dilimleyip servis edin Afiyet olsun |
|