![]() |
Banemin'in Lahavle Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Banemin'in Lahavle Böreği![]() Evettt sevgili dostlarrrr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzeme listesi; Cep telefonu Uzman aşçı 3 adet yufka Yeteri kadar lor peyniri Pul biber Sıvı yağ Teflon tencere (tavası olan tava kullansın bana ne), mutfak tezgahı (tabi önce bir mutfak), ocak vs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk iş olarak telefona sarılıp gerekli numarayı çeviriyoruz ![]() ![]() ![]() Sıkıysa ikilet bu emri ![]() ![]() ![]() Önce içini bir kapta hazırlayın ve pul biberle peyniri iyice harmanlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra bir yufkayı tezgaha açıp içini çok ama çok az sıvı yağ ile yağlayın ![]() * Şimdi senin fırçan da yoktur dime? - Traş fırçam var, olur mu? * Elinle yappppppp - La havle vela ![]() ![]() ![]() * Senin sorununnnnnn - Peki ![]() ![]() ![]() Diğer yufkadan tencerenin (tava da olur) büyüklüğüne göre bir parça kesip yağlamış olduğunuz hamurun tam ortasına yerleştirin ![]() - Niye ki? * Ben öyle diyorummmm - Tamam da neden? * Peyniri oraya koyacaksın, o nedenle - Destek babında yani * Çeneni kapa da işini yapp - La havle vela ![]() ![]() ![]() ![]() Peyniri yerleştirdikten sonra yufkanın bir tarafını üzerine kapatıyoruz ![]() ![]() Tencere mal mal bize bakarken dibine 7-8 damla yağ damlatıp ocağa yerleştiriyoruz ![]() ![]() * Çayı koydun mu? - Şimdi koyarım * Elin biraz çabuk olsun - Tamam koyuyorum hemen * Böreğe dikkat et, sakın yanmasınn - La havleeeeeeeee ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tarafı kısık ateşte pişen böreğin diğer tarafını da pişirmek gerektiğinden çevirmek zorundasınız sakın unutmayın ![]() Daha sonra pişen börek, demlenen çay ve güzel bir sohbet eşliğinde böreğinizi afiyetle yalayıp yutabilirsiniz ![]() Bu işlemi yaptıktan sonra bana teşekkür etmeyi unutmayın ama ![]() ![]() ![]() ![]() Hatta bakın bir kez daha teşekkür ediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Dibine not; Serserigezgin ve Santos bunu sakın denemesin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|