Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baneminin, böreği, lâhavle

Banemin'in Lahavle Böreği

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Banemin'in Lahavle Böreği

Evettt sevgili dostlarrrr Yine bir "ben pişirir ben yerim, siz de öğrenin ama" kıvamında bir konuyla huzurlarınızdayım

Malzeme listesi;
Cep telefonu
Uzman aşçı
3 adet yufka
Yeteri kadar lor peyniri
Pul biber
Sıvı yağ
Teflon tencere (tavası olan tava kullansın bana ne), mutfak tezgahı (tabi önce bir mutfak), ocak vs vs vs

İlk iş olarak telefona sarılıp gerekli numarayı çeviriyoruz Karşımıza çıkan kişiyle kısa bir sohbetten sonra "talimatınız doğrultusunda yufkalar alındı ve sizi beklemekteyim efendim" diyorsunuz Karşıdan gelen komut "hemen mutfağa git ve yufkaları aç tezgaha" oluyor

Sıkıysa ikilet bu emri

Önce içini bir kapta hazırlayın ve pul biberle peyniri iyice harmanlayın (Maydanoz kullanmak isteyenin keyfine karışmam)

Daha sonra bir yufkayı tezgaha açıp içini çok ama çok az sıvı yağ ile yağlayın

* Şimdi senin fırçan da yoktur dime?
- Traş fırçam var, olur mu?
* Elinle yappppppp
- La havle vela Resim çekmek istiyordum ben
* Senin sorununnnnnn
- Peki

Diğer yufkadan tencerenin (tava da olur) büyüklüğüne göre bir parça kesip yağlamış olduğunuz hamurun tam ortasına yerleştirin

- Niye ki?
* Ben öyle diyorummmm
- Tamam da neden?
* Peyniri oraya koyacaksın, o nedenle
- Destek babında yani
* Çeneni kapa da işini yapp
- La havle vela

Peyniri yerleştirdikten sonra yufkanın bir tarafını üzerine kapatıyoruz Sonra sırasıyla diğer üç tarafı da güzelce kapattıp üstünü yine çok az olmak şartıyla yağlayıp, tencereye dönüyoruz

Tencere mal mal bize bakarken dibine 7-8 damla yağ damlatıp ocağa yerleştiriyoruz Daha sonra hazırladığımız börekimsi gözlemeye benzeyen şeyi tencereye yerleştiriyoruz

* Çayı koydun mu?
- Şimdi koyarım
* Elin biraz çabuk olsun
- Tamam koyuyorum hemen
* Böreğe dikkat et, sakın yanmasınn
- La havleeeeeeeee

Bir tarafı kısık ateşte pişen böreğin diğer tarafını da pişirmek gerektiğinden çevirmek zorundasınız sakın unutmayın

Daha sonra pişen börek, demlenen çay ve güzel bir sohbet eşliğinde böreğinizi afiyetle yalayıp yutabilirsiniz

Bu işlemi yaptıktan sonra bana teşekkür etmeyi unutmayın ama Çünkü, ben unutmadım telefondaki ustama teşekkür etmeyi

Hatta bakın bir kez daha teşekkür ediyorum Teşekkürler Lale

Dibine not; Serserigezgin ve Santos bunu sakın denemesin Onlar benim kadar kabiliyetli olmadıkları için yangın çıkarabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com