![]() |
Börek Ve Poğaça Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Börek Ve Poğaça TarifleriTalaş Böreği ![]() Gerekli malzemeler
Bir tavanın içine 2 kuru soğanı küp küp doğrayın, kavurmaları ilave edin ve sıvı yağ ekleyip kavurun ![]() Ocaktan almadan 5 dakika önce bezelyeleri ve ince kıyılmış maydanozları dökün ve tuzunu da ilave edip karıştırın ![]() İyice pismiş olan talaş böreği harcını ocaktan alın ![]() ![]() Birinci yufkayı dörde bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ♠ ♠ ♠ ♠ Otlu Börek ![]() Malzemeler
Eldiven yardımıyla ısırganları temizleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Pazı yapraklarını ve taze soğanları da bolca yıkadıktan sonra doğrayınız ![]() ![]() Bir kapta zeytinyağını, sütü ve de yumurtayı çırpınız ![]() ![]() ![]() Yufkanın birisini tezgahınıza seriniz ve üzerine yumurtayla çırptığınız karışımdan sürünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Isıttığınız fırına atınız ![]() ![]() ![]() Böreğiniz ılıkken dilimleyiniz ve yanında sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz ![]() ♠ ♠ ♠ ♠ Sodalı Börek ![]() Malzemeler: • 6 adet hazır yufka • Yeteri kadar beyaz peynir • 1 su bardağı eritilmiş tere yağ • 2 adet yumurta • 1 su bardağı süt • 1 şişe soda Hazırlanması: 1 ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() ♠ ♠ ♠ ♠ Kuru Mayalı Poğaça ![]() Gerekli malzemeler
Kuru mayalı poğaça tarifi Derin bir yoğurma kabının içine unu eleyin Unun ortasını açın ve kuru mayayı koyun Tuzu ve şekeri unun üzerine serpin Margarini eritin ve ılımasını beklerken, sütü ocağa koyun ve çok az ısıtın Ilık olan hem margarini hem sütü kuru mayanın üzerine dökün ve hepsini birlikte 10 dakika yoğurun Ardından üzerine temiz havlu kapatarak 30 dakika kenarda mayalanmasını bekleyin Bu esnada iç harcı için gerekli olan beyaz peyniri ufalayın ve bir kaba koyup üzerine zeytin yağ, tuz, kırmızıbiberi döküp karıştırın Mayalanmış kuru mayalı poğaça hamurunuzdan parçalar koparın ve yuvarlak bezeler açıp ortasına beyaz peynirli iç malzemesini koyup kapatın Fırın tepsisini yağlayın ve bütün poğaçaları tepsiye dizip üzerini yumurta sarısı ile fırçalayın ![]() ♠ ♠ ♠ ♠ Dereotlu peynirli poğaça ![]() Malzemeleri • 1 Paket Margarin (ben tere yağ kullanıyorum) • 1 Çay Bardağı Zeytin yağ • 5 Yemek Kaşığı Sirke • 4 Çorba Kaşığı Yoğurt • 1 Tatlı Kaşığı Tuz • 1 Tane Yumurta (akını içine, sarısını üzerine kullanıyoruz) • 1 Paket Kabartma Tozu • 5 Su Bardağı Un • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep • 1 Su Bardağı Beyaz Peynir • 1 Demet Dereotu • Yarım Demet Maydanoz Yapılışı • İlk önce katı yağı ocakta eritin ve ılımaya bırakın • Ardından derince bir kabın içine zeytinyağı, sirke, yoğurt, tuz, mahlep ve yumurta akını koyun ve mikserle iyice çırpın ![]() • Ardından bu karışımı, derin bir yoğurma kabının içine alın • Üzerine un ve kabartma tozunu da katın ve ortalama 15 dakika yoğurun • Elde ettiğiniz hamurun üzerini temiz bir havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin ![]() • Bu esnada bir kabın içine dereotu ile maydanozu ince ince doğrayın ve ezilmiş beyaz peynir ile birlikte üzerine çok az zeytin yağ ve tuz dökerek karıştırın • Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve ortasını açıp içine hazırladığınız dereotlu karışımından koyup poğaça hamurunuzu kapatın • Kalan hamurun tamamına aynı işlemi uygulayın • Fırın tepsisini yağlayın ve dereotlu poğaçalarınızı tepsiye sıralayıp üzerine çörek otu serpin • Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırına üzerleri kızarana kadar ortalama 30-40 dakika pişirin • Sıcak sıcak servis edin • Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|