Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, çeşitleri, kıymalı, sembüsek, tarifi

Kıymalı Sembüsek Tarifi - Börek Çeşitleri

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Sembüsek Tarifi - Börek Çeşitleri






Sembüsek Tarifi


Malzemeler
  • 2 adet ekmek hamuru+zeytinyağ
  • Yarım kg kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz ve karabiber
Üzerine
  • 1 adet yumurtanın sarısı
Hazırlanışı


Bütün sebzeleri incecik doğrayıp, kıyma, salça, tuz ve karabiberle birlikte yoğurun Ekmek hamurunu yağlayıp, mandalina iriliğinde bezeler koparın Tabak büyüklüğünde açıp, bir yarısına kıymalı malzemeden koyun Hamurun diğer yarısını üzerine kapatın Üzerine yumurta sarısı sürün Orta ısılı fırında pişirin
* * * * *







Pırasa Böreği

Üzeri için
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Çörekotu, susamMalzemeler
  • 1 çorba kaşığı yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Bir buçuk su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
İçine
  • 4 adet pırasa
  • 200 gram kıyma ya da pastırma
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1'er tatlı kaşığı salça ve tuz
  • 1 çorba kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanışı

Hamur malzemesini yoğurup yarım saat mayalanmaya bırakın Pırasaları boylamasına dörde bölüp incecik doğrayın Bir avuç kadarını soğan gibi sıvıyağda kavurun Kalan pırasalarla birlikte diğer malzemeleri de ekleyip kavurmaya devam edin Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, 10 cm çapınca açın Sıvıyap ile yağlayın Porasalı malzemeyi üzerine yayıp ortadan ikiye bölün Rulo biciminde katlayıp kendi etrafına dolayın Ya da dilerseniz açılan hamurları hiç kesmeden, bir kenarını üzerine kapatarak şekil verin Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin


* * * * *


Tencere Böreği Tarifi


Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 125 gram yağsız beyaz peynir
  • 125 gram lor peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Pulbiber
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
Hazırlanışı:

Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiberi karıştırın Fırına girebilecek, dibi yuvarlak bir tencereyi yağlayın Yufkalardan bir tanesini, kenarlarından eşit sarkacak şekilde yerleştirin Bir buçuk adet yufkayı elinizle diderek tencerenin içindeki yufkanın üzerine serpin Hazırladığınız peynirli harcı boşaltın Üzerine kalan yufkaları didikleyerek serpin Derin bir kasede yumurta, sıvıyağ ve sütü çırpın Bu karışımdan 1 çay bardağı ayırıp kalanını yufkaların üzerine boşaltın Kenarlardan sarkan yufkaları böreğin üzerine toplayın Ayırdığınız yumurtalı karışımı yufkanın üzerine dökün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin Börek piştikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.