Yumuşacık Simit |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumuşacık SimitYumuşacık Simit ![]() Yanında bir bardak çay ve birkaç dilim kaşar peynirle ziyafete dönüşecek yumuşacık simit tarifini pazar kahvaltılarınız ya da özel davet günleriniz için hazırlayabilirsiniz ![]() Malzemeler
Yoğurma kabına 1 kâse unu eleyip ortasını havuz gibi açın Yaş mayayı 1 su bardağı ılık suyla eritip unun üzerine ekleyin![]() Şeker, tuz ve sıvıyağı yoğurma kabına ilave edip karıştırın ![]() Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun ![]() Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp düz zemine dizin 15-20 dakika mayalanması için bekletin![]() Mayalandıktan sonra her bir hamur parçasını uzatarak simit şekli verin ![]() Simitleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin ![]() Kâsede pekmez ve 2 yemek kaşığı suyu iyice karıştırın Karışımı simitlerin üzerine eşit miktarda sürün![]() Çörek otunu simitlerin üzerine serpin ![]() Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Yanında kaşar peynirle sıcak servis yapın![]() Afiyet olsun ![]()
|
|
|
|