Paskalya Çöreği Ve Tatlı Meyveli Paskalya Çelengi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paskalya Çöreği Ve Tatlı Meyveli Paskalya ÇelengiPaskalya Çöreği ![]() Malzemeler ( 2 adet ):
Yapılışı: 1 Öncelikle unu elekten geçirin Ve unun dörtte birini hamur yoğurma kabına alın Unun ortasını havuz gibi açın Bira mayasını 50 gram ılık suda eritin ve unun ortasına katın Yoğurun ve yuvarlayıp bir kenarda dinlendirin2 Mayalı hamur kabarınca , kalan unu hamur kabına alın Gene ortasını açın 3 İçine mahlebi, pudra şekerini, yumurtaları, dövülmüş sakızı ve kakuleyi ilave edin Mayalanmış hamuru da küçük parçalara bölerek hamura ilave edin Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını da katın Yoğurmaya başlayın Gerekirse ılık sütten ilave edin Hamuru yuvarlayın ve üzerine nemli bir bez örtün 4 Ilık bir yerde 4-5 saat dinlendirin Hamuru 6 eşit parçaya bölün Yine yarım saat dinlendirin Hamurlara avuçlarınızda ortaları kalın, uçları ince 15 cm lik şekiller verin Üçünü yan yana koyarak saç örer gibi örün ve uçlarından bastırarak yapıştırın Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 1 saat bekletin 5 Fırını 200 derece de ısıtın Çöreğin üzerine yumurta sarısını sürün File fındıktan serpin 30 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin Çöreklerinizi ertesi gün servis edin |
|
|
|