Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adet, çörekler, kekikli, peynirli

Peynirli Ve Kekikli Çörekler (18 Adet)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Ve Kekikli Çörekler (18 Adet)







Peynirli ve kekikli çörekler (18 adet)

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı süt (amerikan ölçüsü ile 1 cup)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket (42gr) yaş maya veya 2 yemek kaşığı toz maya
  • 4 su bardağı un (600gr, 3 cup)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 yemek kaşığı margarin/tereyağı (125gr, 1 stick), küçük parçalara kesilmiş
  • 3 yemek kaşığı margarin/tereyağı, erimiş
  • 2 veya 3 yumurtanın sarısı
  • 100gr (1,5 cup) rendelenmiş çerkez peyniri veya cheddar peynir
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • üzerleri için 1 yumurtanın sarısı+1 yemek kaşığı su
Hazırlanması:[*]sütü ılıtın içine 2 yemek kaşığı şekeri koyun ardından mayayı ilave edip hepsinin erimesini sağlayın (toz maya ise 10 dakika kadar bekleyin)[*]un, 2 yemek kaşığı şeker, tuz ve yağ parçalarını mikserle karıştırın mayayı ve 2 yumurtanın sarısını ilave edip bir süre daha karıştırın (ben bu aşamada unun az geldiğini fark edip hamuru kalıptan çıkardım un ilavesiyle elimde çok hafif ele yapışan bir kıvama gelene kadar yoğurdum) hamuru yağlanmış bir kaba alın üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1,5-2 saat veya buzdolabında 4 saat-bir gece bekletin[*]hamuru hafif unlanmış bir yerde 38x45cm (15x18 inch) boyutlarında bir dikdörtgen elde edecek şekilde açın (ben hiç ölçmedim kendi tahtamdan biraz daha geniş yaptım bir de annem çok ince olursa kuru olacağını söylemişti onu dikkate almaya çalıştım)[*]açtığınız hamurun üzerine fırçayla erimiş yağı sürün rendelenmiş peyniri, kekik ve karabiberi serpin hamuru enlemesine ikiye katlayın 25x45cm (10x18 inch) olacak şekilde tekrar açın [*]hamurdan 25 cm (10 inch) uzunluğunda 1 cm (05 inch) genişliğinde parçalar kesin bu parçaların her iki yanından tutarak çevirin ben peyniri çok fazla koyduğum için kenarlardan taştılar ama piştikten sonra bu haldeki görüntüleri çok güzeldi




6 daha sonra her bir parçayı sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin aynı işlemi kalanlar için de tekrar edin





7 bir yumurtanın sarısı ile 1 yemek kaşığı suyu çırpın bunu çöreklerin üzerine sürün tepsiyi önceden ısınmış 190C'deki fırına koyup üzerleri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20 dakika)
-Portakalagaci Sitesinden Alintidir-

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.