![]() |
Evde Ketçap Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Ketçap Yapımı![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Domates,soğan,sarımsak ve biberleri doğrayıp hepsini bir tencereye koyun ![]() Baharatlarınızı bu şekilde bir tülbent parçasına koyun ![]() ![]() Tencerenin kapağını kapatın 5 dakika harlı ateşte, 1,5 saat kısık ateşte pişirin ![]() Sebzeler iyice pişince ve suyunu çekince robota koyun püre kıvamına gelene kadar robottan çekin ![]() Çekirdeklerini ayırmak için tel süzgeçten geçirin ![]() Sosu tekrar ocağa alın ![]() Nişastayı çok az sulandırıp sosa ekleyin ![]() İçine geri kalan bütün malzemeleri ekleyip pişirmeye devam edin ![]() Eğer sos etrafa sıçrıyorsa ve gözenekler oluşmuşsa ketçabınız olmuş demektir ![]() Kışa kalmasını istiyorsanız bir konserve şişesine koyun ağzını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip bekletin ![]() Hemen tükecekseniz dolapta bekletin ve bir haftada tüketin ![]() |
![]() |
![]() |
|