![]() |
Bulbul Tatlisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulbul Tatlisi![]() On Kişilik Bülbül Yuvası Tarifi Resimli Tatlı Tarifleri Malzemeleri: Hamuru için malzemeler: ½ yemek kaşığı tuz 2 adet yumurta 500 gram un ½ yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı sıvı yağ 100 - 125 gr ılık su Ölçüleri elli Atmış cm çapı olan yuvarlak bir tepsine yapınız ![]() Şurubu için malzemeleri: 800 gram şeker 400 gram su 2 yemek kaşığı limon suyu İç harcı için malzemeleri: 250 gram çekilmiş antep fıstığı, ceviz vebenzeri ![]() Yarım su bardağı pudra şekeri Yarım su bardağından az su Hamuru açmak için malzemeler: 250 gram nişasta Eritip üzerine dökmek için malzemeler: 400 gram tere yağ Bülbül Yuvası Tatlısının Hazırlanması: Hamurun Hazırlanması Unu eleyip ortasını açınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() 2; hamurlar teker teker 20-25 cm çapında açılır ![]() ![]() ![]() ![]() İç gerecin Yapımı: Çekilmiş ceviz, badem veya Antep fıstığı, pudra şekeri ve su ile karıştırılarak hazır hale getirilir ![]() Şurubun yapımı: 800 gr ![]() ![]() ![]() Tatlının Yapımı: Açılan yufkalar 20x30 cm ebadında oklava kullanılarak bıçakla kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|