![]() |
Baklava Tarifi (Ev Yapımı) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baklava Tarifi (Ev Yapımı)![]() Baklava Malzemeler Hamuru için
3 su badağı toz şeker 3,5 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Yapılışı Tüm malzemeleri karıştırıp açılabilcek kıvamda biraz sert bir hamur elde edelim ve güzelce yoğuralım ![]() ![]() ![]() Oklavaya sarıp iki ucundan elimizle iterek sıkıştıralım ![]() Bu işlem sonunda hamur pileli bir görünüm almalıdır ve dikdörtgen haline gelmiş olmalıdır ![]() Daha sonra açarak oklavadan çıkaralım ve temiz bir kağıt ya da bezin üzerinde 10-15 dakika kadar kurumaya bırakalım ![]() Kuruyan yufkaların bir ucuna (dikdörtgenin kısa ucuna) ceviz koyup rulo şeklinde saralım ve 1 cm eninde parçalar halinde keselim ![]() Fırın tepsisini tereyağ ile iyice yağlayıp,hazırladığımız baklavaları sıkı bir şekilde dizelim ve eritip kızgın hale getirdiğimiz tereyağını tatlımızın üzerine gezdirelim ![]() 175C de üzeri kızarana kadar pişirelim ![]() Bu arada şerbetini hazırlayalım ![]() ![]() ![]() Tatlımız pişince tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde şerbetleyelim ![]() Afiyet olsun ![]() Not : Eğer tatlıyı pişer pişmez şerbetlemeyecekseniz, şerbetlemeden önce tatlıyı 150C ye ısıtılmış fırında 10 dakika kadar ısıtıp şerbetleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|