![]() |
Marmarine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() MarmarineMarmarine ![]() 1 kilo ispanak, 3 kasik tereyagi, 300 gr koyun peyniri (ben kasar peyniri kullandim), 3 yumurta, 1/2 tatli kasigi taze cekilmis karabiber, tuz, 1 adet yufka (istege bagli) Ispanagin koklerini temizleyin, yapraklarini iyice yikayin ve kaynar suda 3-5 dakika haslayip suzun ![]() Bir tepsiyi yada isiya dayanikli bir kabi yaglayin, icine ispanagi yerlestirin (Eger isterseniz firin kabinin altina bir adet yufka doseyebilirsiniz), tuzlayin, geri kalan yagi eritip uzerine gezdirin ve iyice karistirin ![]() Bir kasede yumurtalari cirpin, icine peyniri ufalayin, karabiberi katin ve ispanagin uzerine yayin ![]() Onceden isitilmis firinda 180 derecede, peynirler eriyip kizarincaya kadar yaklasik 20 dakika pisirin ![]() Not: Yemeğin orjinal tarifi yukarıda ![]() İşte benim tarifim ![]() 1 kilo ıspanak, yıkanmış, temizlenmiş 3 kaşık tereyağı 300 gr koyun peyniri iri rendelenmiş (ben keçi peyniri kullandım) 2 yumurta 4 çorba kaşığı krema 1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber, birer tutam hin ![]() 1 adet yufka (istege bagli) ben makarna hamuru kullandım Büyükçe bir tencerede tereyağı erittim ıspanakları çiğden tereyağında soteledim saldığı suyu çektirdim, hepsinden birer tutam olmak üzre hin ![]() ![]() Fırın kabını yağladım, tabanına bir kat makarna hamuru, üzerine ıspanağın yarısını yaydım peynirin 1/3 ünü serpiştirdim, ikinci hamuru döşeyip ıspanakları yaydım kalan peynirin yarısını serptim, yumurtaları krema ile çırpıp tuz ve karabiber ile tatlandırdım karışımı ıspanakların üzerini kaplayıp kalan peyniri serptim önceden 180 ısıttığım fırında yaklaşık 30 dakika pişirdim, 15 dakika dinlendirip küçük küçük dilimledim karabiber soslu bifteğin yanında servis yaptım sonuç lezzetli ve hepimizin hoşuna gitti :-)) Marianna Yerasimos'un 500 yillik Osmanli Mutfagi kitabindan ![]() Marmarine 18 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mora: Kara Yunanistan'in guneyindeki yarimada, diger adi Peloponez yarimadasi ![]() |
![]() |
![]() |
|