Rulo Veya Buzdolabı Böreği |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Rulo Veya Buzdolabı Böreğiİçi için :* 4 adet patates, haşlanıp, rendelenecek * 100 gram beyaz peynir * 2 yumurta * 1,5 su bardağı süt * Yarım paket margarin veya tereyağı, eritilip, soğutulacak Üzeri İçin :* 1 parça margarin veya tereyağı * isteğe göre kaşar peyniri rendesi * pul biber Yapılışı: İç malzemesini hazırlayın Hazırladığınız bu iç malzemesi 3 yufkaya pay edilecek Uç yufkanın her katına bu harçtan koyarak üst üste dizin İtina ile rulo yapın Ruloyu ikiye kesip, bir çay tepsisine yerleştirin Buzdolabında 1-2 saat bekletin Daha sonra, 15 dakika da buzlukta bekletin Çünkü, rulo dilimlenirken zorlanmayın Buzluktan çıkarınca ruloyu dilimleyip, yağlanmış tepsiye dizin Üzerine hazırladığınız peynirli sosu dökerek 200 derece fırına verin Böreğin altı daha çabuk kızarıyor, tepsiyi altı üstü eşit kızaracak şekilde yerleştirin Örgü Poğaça Malzemeler : 4 su bardağı un, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket margarin, Yarım çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta (Bir yumurtanın sarısı üzerine sürülecek) 1 paket kabartma tozu, Göz kararı tuz İçi için : Zeytin veya peynirli maydonoz Yapılışı : Unun ortası havuz yapılarak, bütün malzemeler konur Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edilir Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane yardımı ile yuvarlaklar oluşturulur Ortasına iç konulup, iki tarafından verev olacak şekilde kesilir Şeritlere örgü şekli verilir Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, yağlanmış tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir Pamuk Poğaça Malzemeler :
Peynir, maydonoz veya patates, maydonoz olabilir Yapılışı : Ilık süte mayayı koyup eritin ve içine geri kalan malzemeyi ekleyin ve kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin Hamurların içine malzemenizi koyup yağlanmış tepsiye dizin En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmalarını bekleyin Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde beze sarın ve sarmadan önce elinizle üzerlerine kızarana kadar pişirin Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde beze sarın ve sarmadan önce elinizle üzerlerine biraz su serpiştirin Paçanga Böreği Malzemeler
Yufkayı sekiz dilime kesiyoruz Her birinin içine birer dilim pastırma, birer çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz Sigara böreğinden biraz daha büyük olacak şekilde sarıyoruz Önce yumurta akına sonrada galeta ununa buluyoruz Son olarak iki bardak sıvı yağın içinde kızartıyoruz |
|