Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buzdolabı, böreği, rulo

Rulo Veya Buzdolabı Böreği

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rulo Veya Buzdolabı Böreği






İçi için :* 4 adet patates, haşlanıp, rendelenecek
* 100 gram beyaz peynir
* 2 yumurta
* 1,5 su bardağı süt
* Yarım paket margarin veya tereyağı, eritilip, soğutulacak

Üzeri İçin :* 1 parça margarin veya tereyağı
* isteğe göre kaşar peyniri rendesi
* pul biber

Yapılışı:
İç malzemesini hazırlayın Hazırladığınız bu iç malzemesi 3 yufkaya pay edilecek Uç yufkanın her katına bu harçtan koyarak üst üste dizin İtina ile rulo yapın Ruloyu ikiye kesip, bir çay tepsisine yerleştirin Buzdolabında 1-2 saat bekletin Daha sonra, 15 dakika da buzlukta bekletin Çünkü, rulo dilimlenirken zorlanmayın

Buzluktan çıkarınca ruloyu dilimleyip, yağlanmış tepsiye dizin Üzerine hazırladığınız peynirli sosu dökerek 200 derece fırına verin Böreğin altı daha çabuk kızarıyor, tepsiyi altı üstü eşit kızaracak şekilde yerleştirin





Örgü Poğaça







Malzemeler :

4 su bardağı un,
1 su bardağı yoğurt,
1 paket margarin,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 adet yumurta (Bir yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu,
Göz kararı tuz

İçi için :
Zeytin veya peynirli maydonoz


Yapılışı :

Unun ortası havuz yapılarak, bütün malzemeler konur Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edilir Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane yardımı ile yuvarlaklar oluşturulur Ortasına iç konulup, iki tarafından verev olacak şekilde kesilir Şeritlere örgü şekli verilir Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, yağlanmış tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir





Pamuk Poğaça







Malzemeler :
  • 1 su bardağı sivi yağ
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yaş maya
  • 2 bardak ılık su (yada bir bardak ılık su,bir bardak ılık süt karıştırın daha lezzetli oluyor)
  • Aldığı kadar un
  • üzerine yumurta sarısı
İç Malzemesi :
Peynir, maydonoz veya patates, maydonoz olabilir

Yapılışı :

Ilık süte mayayı koyup eritin ve içine geri kalan malzemeyi ekleyin ve kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin Hamurların içine malzemenizi koyup yağlanmış tepsiye dizin En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmalarını bekleyin Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde beze sarın ve sarmadan önce elinizle üzerlerine kızarana kadar pişirin Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde beze sarın ve sarmadan önce elinizle üzerlerine biraz su serpiştirin





Paçanga Böreği






Malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 16 dilim Pastırma(Çemeni ayıklanmış)
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 orta boy kase galeta unu
  • 3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 bardak sıvı yağ
Yapılışı

Yufkayı sekiz dilime kesiyoruz Her birinin içine birer dilim pastırma, birer çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz Sigara böreğinden biraz daha büyük olacak şekilde sarıyoruz Önce yumurta akına sonrada galeta ununa buluyoruz Son olarak iki bardak sıvı yağın içinde kızartıyoruz




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.