![]() |
Tüulıp ' Tulip ' Nedir, Nasıl Yapılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüulıp ' Tulip ' Nedir, Nasıl Yapılır?Tüulıp ' Tulip ' nedir, Nasıl yapılır? ![]() Malzemeler: 1 Adet Yumurta Akı 35 gr ![]() 35 gr ![]() 35 gr ![]() Ön Söz: Tüulıp lale anlamına gelen, verilen malzemelerle yapılan, çeşitli tatlı ve meyvelerin sunumunda kullanılan, yenilebilen bir mutfak aksesuarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta akı çırpılmış ![]() Un, pudra şekeri ve tereyağı ilave edilmiş ![]() Karışım çırpılmış, kullanıma hazır ![]() Karışımın Hazırlanması: Karıştırma kabı içerisine 1 Adet yumurta akı alınacak, mikser veya çırpma teli ile bir güzel çırpılacak ![]() ![]() Karışım, yağlanmış tepsi içerisine yayılmış ![]() Tüulıp, fırın içerisinde pişiyor ![]() Tüulıp kase üzerine yayılmış, şekil alıyor ![]() Tüulıp, kullanıma hazır ![]() Tüulıp grubu, görücü de ![]() Maharetini Göster: Fırın tepsisi yağlanacak, kullanılacak kalıbı örtecek miktar da karışımdan alınacak, 2 - 3 mm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son Söz: Grup resimde görülen tüulıplar verilen malzemelerle yapıldı ![]() ![]() ![]() ![]() 'Kolay Gelsin' Klasiktatlar,dan Alıntıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|