![]() |
Hayat Böyle Devam Edemez! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayat Böyle Devam Edemez!Hayat böyle devam edemez! ![]() Diziler, farkında olmadan milyonlara çok yanlış mesajlar veriyor ![]() ![]() ![]() Dizilerde gerçek cinselliğin ciddi bir şekilde ele alınmasını gündeme ilk getiren Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED), bu konuyu tekrar tekrar kamuoyuna sunmakta kararlı ![]() CİSED Genel Başkanı Dr ![]() ![]() Dr ![]() “KADINLARIN SUÇU NE?” “Kadın tecavüze uğruyor ve ağır bir travma içine giriyor ![]() ![]() ![]() ![]() “HAYAT BÖYLE DEVAM EDEMEZ” “İzlenme rekorları kıran bir dizi: Hayat devam ediyor ![]() ![]() ![]() İlk gecede Hayat, dedesi yaşındaki adamı ebeveyn figüründe görüyor ve ilişkiye girmenin suçluluğunu yaşıyor ![]() ![]() İşte bir ucu vajinismusa kadar gidebilecek bir cinsel işlev bozukluğu vakası ile karşı karşıyayız ![]() ![]() Senaryo insan manzaralarını çok çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor, büyük bir dram gerçekmiş gibi yansıtılıyor ama devamında hiçbir psikolojik yardım arama veya terapi görmeyle ilgili bir sahne ve mesaj yok ![]() ![]() Dizilerle kadınlara yüklenen çaresizlik rolü ve kadınlarımızın yaşadığı duygusal ve cinsel karmaşalar farkından olmadan normalleştiriliyor, tedavisi gereksiz gibi umutsuzluk mesajları veriliyor ![]() “İYİ ÖRNEKLER DE VAR” “Bir dizi var ki o da yıllardır Türk aile yapısına yönelik olumlu mesajlar veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Ve elbette ‘Fatmagül’ün suçu ne?’…Bu dizide de tecavüze uğrayan Fatmagül, düzenli olarak terapiste giderek profesyonel yardım alıyor ve bu sahneler de oldukça etkili bir şekilde izleyiciye sunuluyor ![]() Böyle olumlu örnekler ortadayken tecavüz, cinsel taciz, çocuk yaşta yapılan evlilikler ve benzeri konuları işleyen ağır dram dizilerinde cinsel travmalar sonrası senaryo gereği psikolojik yardım alınan sahnelerin yeterince olmaması oldukça düşündürücü ![]() ![]() ![]() “DİZİLERDE N ![]() ![]() “Ancak ülkenin yoğun gündeminden ve karmaşasından asıl önemli konu bir türlü kamuoyunda hak ettiği yeri alamadı ![]() ![]() ![]() Ayrıca bu tür senaryoları hayata geçiren dizler, uzun dönemde toplumumuzu gelecekteki N ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “DİZİLERDE CİNSELLİK OLSUN DİYORUZ EROTİZM DEĞİL” Dr ![]() ![]() “Diziler eğlence amaçlı olsa da toplum tarafından hayatın bir parçası olarak görülmekte ve birçok kişi senaryodaki karakterlerle özdeşleşmektedir ![]() ![]() İnsanlara cinsel terapi, psikoterapi, aile ve evlilik terapileri gibi psikolojik yardım alma seçeneklerinin varlığının anlatması lazım ![]() ![]() Senaryolarda cinsel sorunların kader olmadığına, cinsel travmalar sonrası yaşananların tedavisinin olabileceğine ve gerçek cinsel eğitime yönelik olumlu mesajlar verilmelidir ![]() Mademki cinsel travmalar ve cinsellik bu kadar etkileyici dramlar içeriyor, o zaman tedavisinin olduğunun da topluma anlatılması gerekiyor ![]() ![]() ![]() Dizilerimizde, cinsel sorunların kader olarak algılanmaması gerektiği, bu sorunları yaşayanların çaresiz olmadığı, kadınların ve erkeklerin terapistlerin yardımı ile cinsel sorunlarının ve buna bağlı travmalarının üstesinden gelebilecekleri mesajını vermemiz şart ![]() Dünya Cinsel Sağlık Birliği, Avrupa Seksoloji Federasyonu, Uluslararası Aile Terapileri Örgütü ve Almanya Sosyal Bilimsel Seks Araştırmaları üyesi olan CİSED; olarak biz de senaristlerimize her türlü katkıyı ve desteği vermeye hazırız ![]() Kaynak |
![]() |
![]() |
![]() |
Hayat Böyle Devam Edemez! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayat Böyle Devam Edemez!En güzeli televizyondan mümkün mertebe uzak kalmak ![]() ![]() Aynı senaryoları oyuncu değişimi yapıp yapıp önümüze sunuyorlar adam gibi izlenecek bir şey yok desem yeridir ![]() Ben şimdiye dek iyi mesaj veren programlara rastlamadım zaten ![]() ![]() ![]() Teşekkürler Canan ![]() |
![]() |
![]() |
|