![]() |
Çok Geç Diye Bir Zaman Yoktur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çok Geç Diye Bir Zaman YokturOkulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra "Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var ![]() bulabilecek misiniz" dedi ![]() ![]() ![]() ki,yumuşak bir el omzuma dokundu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yaşlı hanımefendi, bana gülümseyerek bakıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Benim adım Rose, yakışıklı ![]() ![]() ![]() ![]() kucaklayabilir miyim? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() üniversiteye niye geldin" diye şaka yaptım ![]() ![]() yanıtladı: "Buraya zengin bir koca bulmaya geldim ![]() doğuracağım ![]() ![]() ![]() ![]() Dersten sonra kantine gidip, birer sütlü çikolata içtik ![]() olmuştuk ![]() hep kantinde lafladık ![]() ![]() ![]() dinlemekle, derslerden daha çok şey öğrendiğimi hissediyordum ![]() Sömestr boyunca Rose kampüsün ilahesi oldu ![]() çevriliyor, çok çabuk arkadaş ediniyordu ![]() öğrencilerin ilgisini çekmeye bayılıyordu ![]() ![]() Hepimizden daha canlı, daha dolu yaşıyordu ![]() ![]() ![]() Sömestr sonunda, Futbol Balosuna davet ettik Rose'u ![]() ![]() ![]() için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konuşmasını önceden hazırlamış ve bir yığın karta kocaman kocaman yazmıştı ![]() düşürdü ![]() ![]() mikrofona doğru eğildi ![]() ![]() ![]() "Ne kadar beceriksizim, değil mi? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() önce heyecanım yatışsın diye bir duble viski attırdım ![]() görüyorsunuz ![]() ![]() ![]() koymam mümkün değil ![]() ![]() ![]() söyleyeyim, olur mu? ![]() ![]() ![]() Biz kahkahalarla gülerken, o bardaktan bir yudum su aldı ve konuşmasına başladı: "Yaşlandığımız için eğlenmekten, oynamaktan, yaşamaktan vazgeçmeyiz ![]() ![]() ![]() Eğlenmek, oynamak ve yaşamaktan vazgeçtiğimiz için yaşlanırız ![]() kalmanın, mutlu olmanın ve başarıya ulaşmanın sadece dört sırrı vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() olmalı mutlak ![]() ![]() ![]() ![]() dolaşan pek çok kişi aslında ölü ve bundan kendilerinin bile haberi yok ![]() ![]() ![]() Yaşlanmakla, büyümek arasında çok büyük bir fark vardır ![]() ![]() ![]() yaşındaysanız ve bir yıl hiçbirşey yapmadan, hiçbirşey üretmeden bir yıl sırtüstü yatarsanız, sadece bir yaş yaşlanır, 20 olursunuz ![]() ![]() ![]() 87 yaşındayım ve ben de bir yıl hiçbirşey yapmadan, hiçbirşey üretmeden sırtüstü yatarsam, 88 yaşımda olurum ![]() yaş yaşlanır ![]() yoktur ![]() üretmek, kendini geliştirecek fırsatları bulmak ve kullanmak gerekir ![]() Asla pişman olmayın ![]() ![]() ![]() yapmadıklarımızdan pişman oluruz çünkü ![]() ![]() ![]() pişman olanlardır ![]() ![]() ![]() yapmayanlardır ![]() ![]() ![]() Ders yılı sonunda Rose, yıllarca önce başlayıp, yaşam mücadelesi içinde ara vermek zorunda kaldığı üniversiteyi derece ile bitirdi ![]() ![]() ![]() Mezuniyet töreninden bir hafta sonra, uykusunda, huzur içinde öldü ![]() Cenaze törenine 2 binden fazla üniversite öğrencisi katıldı ![]() "Yapabileceğimiz herşeyi yapmak için asla geç olmayacağını" hepimize hem de nasıl öğreten bu muhteşem kadının anısına layık bir törendi bu ![]() ![]() ![]() Rose'un öğretisi aslında dünyanın bütün üniversitelerinde zorunlu ders olmalıydı: Çok Geç Diye Bir Zaman Yoktur |
![]() |
![]() |
|