Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çizgili, pijama

Cizgili Pijama

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cizgili Pijama

Çizgili pijamanin geleneksel kulturde hallice bir yeri vardir Hepimizin dagarciginda, ama oyle ama boyle, aileden, eş, dosttan izler kalmistir

Dunden bugune Turk erkeginin evrimi tanimlanmak istense , sanirim cizgili pijama en onde olmasa da, orta saflarda yer alir

"Bir Japon için kimono ne ise, bir kızılderili için atalarının ziynetleri ne anlam ifade ediyorsa geleneksel Türk erkegi için de çizgili pijama aynı kıymettedir" demis bir sozluk,mizahi anlamda

Sizin icin anlami nedir cizgili pijamanin?

Alıntı Yaparak Cevapla

Cizgili Pijama

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Cizgili Pijama

Baslik sosyal bilimler ama soru bizce olunca, bende bence yazayim bari

Üst not; Okuyacaklariniz kesinlikle bilimsel degildir

Babamda görmedim ama dedemden bilirim Yazacaklarimda bu nedenle gözlem degil, duyduklarim ve benim yorumumdan ibaret olacak yani

Cizgili pijama

Aklima hemen dar sokakli, kendi halinde yasayan, komsuluk iliskileri had safhada sirin bir mahalle geliyor Söyle balkondan, balkona gerilmis iplerde dalgalanan camasirlar, caddede top oynayan cocuklar Kösedeki evin basamaklarinda oturmus cekirdek yiyen kizlarida gördünüzmü? Aralarinda, topun pesinde kosmakta olan esmer, yesil gözlü cocugun dedikodularini yaptiklarini bile duyuyorum ben

Camdan "üstünü kirletme" diye cocugunu tehdirkar bir havada azarlayan bir anne

O camdan iceri kafami uzatiyorum destursuz Selam veremiyorum farkedilmemek adina Kösede bir büfe, hemen yaninda bir divan duruyor
Kumasi lime-lime olmus bir koltuk sobanin yaninda Soba ise söyle kuzineli olanlardan Hatta ilk borusu kalorifer seklinde ve citirtisini duyuyorum Sicakligi yüzümü yalarken koltugun önünde önce bir cift terlik, yukariya dogru uzanan cizgili bir pijama, atlet ve acikta kalan yerlerde gözüken killardan sonra evin erkeginin yüzünü görüyorum

Yorgun ama keyifli bir yüz bu Pos biyiklari yer yer sigaradan sararmis, alninda yasamin biraktigi kirisik izleri

Aciliyor dudaklari ve gözüküyor sararmis disleri O yorgun durusa ragmen gayet otoriter bir sesle, "Hanim, nerede kaldi bizim kahveler" dedigini duyuyorum

Az önce camdan cocugunu kontrol eden anne, mutfaktan elinde iki fincanla cikip beyinin yanindaki yere ilisiyor O kadar tatli bir sohbete daliyorlarki, ictikleri buz gibi olmus kahve bile onlarin bu mutlulugunu bozamiyor

Uzattim yine

Aslinda piknigede yollayabilirdim o pijamayi, yada mahallede cikan bir kavgaya acil müdahale icinde gönderebilirdim

Ne farkedecek ki nereye ve ne icin gittigi

Sonucta gitti iste

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com