![]() |
İyi Müzik, Yemeğin Lezzetini Arttırıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İyi Müzik, Yemeğin Lezzetini Arttırıyorİyi müzik, yemeğin lezzetini arttırıyor ![]() Sürdürülen araştırmalar sonucunda fondaki seslerin, yemeğin lezzetini etkilediği ortaya çıktı ![]() ![]() ![]() OMO, Yumoş, Elidor, Dove, Lipton, Knorr, Sana, Magnum ve Algida gibi markaların üreticisi Unilever tarafından gerçekleştirilen araştırmalar, iyi müziğin yemekten alınan lezzeti önemli ölçüde etkileyebileceğini ortaya koydu ![]() ![]() Sesin şiddeti, tat algısını değiştiriyor ![]() Manchester Üniversitesi ile birlikte yürütülen ve kısa bir süre önce Food Quality and Preference dergisinde yayımlanan araştırmada, katılımcılar karışık tatlı ve tuzluları gözleri bağlı yerken, fonda farklı düzeylerde sesler verildi ![]() ![]() Çalışmanın ikinci bir kolu da algılanan lezzete ve gevrekliğe odaklı olarak yapıldı ![]() ![]() Unilever Beslenme ve Sağlık Enstitüsü’nde görevli bilim adamlarından Andy Woods, araştırma sonuçlarıyla ilgili şunları söyledi: “Araştırmamız, iyi bir müziğin, yemek deneyimini güzelleştirdiğini kanıtladı ![]() ![]() ![]() Dünyanın önde gelen hızlı tüketim şirketlerinden biri olan Unilever’de görevli bilim adamlarının, tüketicilerin ürün deneyimlerini zenginleştirmek adına çalıştıkları çok sayıda alandan sadece birini oluşturan bu araştırma, ortama göre özel yemek tarifleri verilmesine yol açmasının yanı sıra tüketicilere ve restoran işletmecilerine, yemeklerden alınan zevki nasıl artırabilecekleri konusunda da daha fazla bilgi sağlayacaktır ![]() Kaynak |
![]() |
![]() |
|