Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dışarıda, kar, kremalı, mantarlı, ocakta, tavuk

Dışarıda Kar, Ocakta Kremalı Mantarlı Tavuk

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dışarıda Kar, Ocakta Kremalı Mantarlı Tavuk

Bu akşam işten eve dönerken birden aklıma esti ve buzdolabındaki kuşbaşı tavuk göğsünü değerlendirmem gerektiğini düşündüm (hayır birşey değil, kullanmazsam bozulacak)

Otobüsteyken ablama telefon edip daha önce bana verdiği mantarlı kremalı tavuğun tarifini tekrarlamasını istedim; söyledi bir bir İşte, hemen hemen anladım gibi; durakta iner inmez mantar ve hazır krema almak için markete uğradım

Hava nasıl soğuk; eskiden soğuklar Balkanlardan gelirdi, ya da en azından oradan geldiği söylenirdi Bu soğuklar Sibirya'dan gelmiş Sanırım önümüzdeki ayın başlarında Antartika'dan gelecek bir soğuk hava dalgasının etkisine gireceğiz Karla karışık bir yağmur; aslında yağmurla karışık kar desek daha doğru İşimi bitirip hemen evin yolunu tuttum Bir an önce kombiyi yakmak istiyorum çünkü

Eve vardığımda kombiyi yakmanın o kadar da gerekli olmadığına karar verdim; evin içi dışarıya göre hayli ılıktı çünkü Bir de kolay kolay üşümem; sanırım ayıgillerdenim Ya da bundan önceki yaşamımda galiba bir ayıydım ben Hıh! Şuna doğalgaza gelecek yüzde bilmem kaçlık zamdan korktum desene! Ayıgillermiş! Neyse, girdim mutfağa; tarif nasıldı, önce mantarlar doğranacak ve bir tencerede kavrulacak (bir zahmet yıkandıktan sonra tabii) sonra pişen mantarlar bir kaba alınacak, daha sonra tavuklar aynı tencerede pişirilecek ve mantarlarla krema eklenecek, gibi bir şeydi sanırım

Mantarları tencerede çeviriken bunlar suyunu bayağı saldılar, ben telefonun hoparlörünü açıp ablamı aradım yine, n'olacak bu mantarların hali diye; millet memleketin halini sorar ben mantarların derdine düşmüşüm Ablamın dediğine göre bunlar, yani mantarlar pişerken önce sularını salar sonra da çekermiş Nitekim de öyle oldu; bu arada ablamla lâfladım biraz Mersin'delermiş oğlanla Annem ve babamın yanında Balık almış babam, levrek Roka salatası da yapmışlar ya, off! Ben de orada olacaktım ki, bir otuzbeşlik giderdi valla

Yemeğe geri dönelim; ben ablamla telefonda konuşurken kendimi masada oturmuş yemeği afiyetle yerken buldum Güzel de olmuştu yani; açıkçası kendimden bu performansı beklemiyordum Bu uğraşın sonunda mutfağın ne hale geldiği mevzusunu geçiyorum

Konunun içinde tam olarak takip edemeyenler için tarifi tekrarlayayım:

Kremalı Mantarlı Tavuk

Malzemeler: Tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış), mantar ve krema

Hazırlanışı: Mantarlar doğranır ve derince bir tencerede suyunu önce salıp sonra çekene kadar kavrulur ve ayrı bir kaba alınır Sonra aynı tencerede tavuklar çok az miktarda sıvı yağ ile pişirilir ve mantarlar ile krema eklenir Neredeyse sıvı haldeki krema biraz fokurdayınca ocaktan alınır ve afiyet olsun

İsteğe göre tavuğu pişirme aşamasında yeşil-kırmızı biber, soğan da eklenebilir Hatta sarımsak konduğunda çok güzel oluyormuş O zaman da, olur size kremalı sebzeli mantarlı tavuk

Evet; afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com