Pilavlı Pirzola Dolması (4 Kişilik) |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pilavlı Pirzola Dolması (4 Kişilik)Pilavlı Pirzola Dolması (4 Kişilik) Malzemeler
Hazırlanışı Pilav için pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin Ayrı bir yerde yemeklik kıylılmış soğanı tereyağında soteleyin Suyu süzülmüş pirinci ekleyip kavurun Kuşüzümü, dolmalık fıstık, karabiber, yenibahar, tarçın ve karanfil ilave edip karıştırın Bir buçuk su bardağı su ekleyip, üzeri göz göz olana dek pişirin Ocaktan alıp, üzerini kağıt havlu ile kapatın ve 10-15 dk dinlendirin Pirzolalara karabiber, kekik ve tuz ekleyip 10 dakika dinlendirin Pilavdan tepeleme 1 çorba kaşığı alıp, bir adet pirzolanın üzerine yerleştirin Kenarına çırpılmış yumurta akı sürüp ikinci pirzolayı üzerine yerleştirin Kalan pirzolaları da aynı şekilde hazırlayın Izgarada veya yapışmaz yüzeli tavada önlü arkalı pişirin Sıcak olarak servis yapın Kaynak: Sofra Dergisi |
|