08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamurda Kuzu İncik (6 Kişilik)

Hamurda Kuzu İncik (6 Kişilik)
Malzemeler- 6 adet kuzu incik
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tut
- 8-10 adet tane karabiber
- 1’er adet havuç, pırasa, patates
Hamur için- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1’er çorba kaşığı sıvıyağ ve yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için- 1 adet yumurta sarısı
- 2 damla limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Hamur için un, yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve tuzu iyice karıştırın Azar azar su ekleyip çok çok yumuşak olmayacak bir hamur elde edin 6 bezeye ayırıp dinlenmeye bırakın
İncikleri yıkayıp, tencereye yerleştirin Kabuğu temizlenmiş bütün soğan, havuç, pırasa, patates, karabiber ve tuzu ekleyin Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlamaya bırakın İncikler kemiğinden hafif ayrılınca haşlanmış demektir Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Kenara ayırdığınız bezeleri teker teker mantı mahur kalınlığında açın İncikleri hamurlara sarıp, açılmaması için soğan veya maydanoz sapı ile bağlayın Üzerlerine yumurta sarısı, limon suyu ve sıvıyağ karışımını sürün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin Sıcak olarak servis yapın
Kaynak: Sofra Dergisi
|
|
|