Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eti, lezzetli, noktaları, püf, yemenin

Eti Daha Lezzetli Yemenin Püf Noktaları

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eti Daha Lezzetli Yemenin Püf Noktaları







Eti daha lezzetli yiyebilirsiniz Bazı ayrıntılara dikkat etmeniz yeterli

Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz

En basit olarak zeytinyağ, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz Bu, hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlarÖncelikle etleri nasıl pişireceğinize karar vermelisiniz

Biftekleri hızlıca bir tavada ya grill’de ya da ızgarada pişirebilirsinizEtiniz ne kadar yağlı olursa o kadar yumuşak olur Ancak kaloriler yüzünden çok endişelenmeyin, eti kendi yağında pişireceğiniz için yağını salacak ve böylece kalorisi de azalacaktır Bifteğin kenarında şerit halinde yağ halkasının olması da yemeğinize lezzet katacaktır

Etin 1,5 cm’den daha ince dilimlenmiş olmamasına dikkat edin İnce et pişirken kurur ve sertleşirBifteğiniz 4 cm’den kalın ise bıçakla üzerine küçük yarıklar açın Bu şekilde sıcaklık etin içine de nüfuz ederek daha kolay pişmesine yardımcı olacaktır Ayrıca bu şekilde biftek pişirken içine doğru kıvrılmaz Bifteği pişirmeden önce oda sıcaklığında olmasına dikkat edinTavayı ya da ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın


2,5 cm kalınlığındaki pirzola, biftek ya da t-bone pişirecekseniz öncelikle ızgarayı ısıtın ve etleri yerleştirdikten sonra, sıcaklığı orta seviyeye (70ºC) getirin 6-7 dakika kadar bir yüzünü pişirin ve diğer tarafını çevirin Eti sadece bir kez çevirmeye dikkat edin Diğer yüzünü 9 - 12 dakika kadar pişirirseniz normal, 12 - 15 dakika bekletirseniz de çok pişmiş biftek hazırlamış olursunuz


Bonfile pişireceksiniz, geceden marine edip buzdolabında bekletmenizde yarar vardır Oda sıcaklığına gelen eti önceden ısıtmış olduğunuz ızgara ya da tavay yerleştirin ve orta sıcaklıkta ters yüz ederek 7 - 10 dakika kadar pişirin Bonfilenin genel olarak az pişmişi tercih edilir


Tenderloin ve madalyon cinsi eti ise 1 saatten fazla marine etmemelisiniz 2,5 cm kalınlığındaki filetoyu daha önceden ısıttığınız tavaya yerleştirdikten sonra 5 dakika bir yüzünü pişirin Ters yüz ettikten sonra ise 6-7 dakika daha pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.