Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
brunch, buyrun, büfesine

Brunch Büfesine Buyrun!

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brunch Büfesine Buyrun!



Brunch Büfesine Buyrun!


Hem sabah kahvaltısı hem de öğle yemeği yerine geçen pazar brunch'ı için zengin bir mönü




Sebzeli Omlet Bohçası Tarifi
(1-2 Kişilik)





Malzemeler
  • Yarım çay bardağı svıyağ
  • 1 adet haşlanmıs patates
  • Yarım adet haşlanmış kum havucu
  • 1 adet haşlanmış kabak
  • 1 di sarmısak
  • 1 çorba kaşığı doğranmış domates, tuz, karabiber
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çorba kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sebzeli omlet bohçası Yapılışı


1-sıvıyağı tavada kızdırınHaşlayıp küp doğradığınız patatesi,ince dilimlediğiniz havucu,küp doğradığınız kabağı,incecik kıydığınız sarmısağı ve domatesi 3-4 dakşka soteleyinTuz ve karabiberi ekleyerek ateşten alın
2-yumurtaları çukur bir kasede süt ile beraber iyice çırpın,tuz ve karabiberi ekleyerek çırpmaya devam edin
3-Omler tavasını kızdırın,kızgın tavayı kağıt havlu veya kuru bir bezle silinTereyağını tavada eritinTavayı sallayarakyağı kahverengi olmadan köpüklnme kıvamına getirinYumurtaları tavaya dökerek hızlıca pişirinOmlet hafifçe tutuncaya kadar çatalla biraz karıştırın
4-omlet tutmaya başlar başlamaz sebzeli karışımı ortasına yerleştirin ve dört bir yandan kare oluşturacak şekilde omleti katlayınTers çevirerek diğer tarafını kızartınTavayı hafifçe sallayarak kıvrılan kısmı alta gelecek şekilde servis tabağına kaydırınSıcakken üzerine ince kıyılmış dereotu ile karıştırdığınız kaşar peynirini serpin ve üçgen şeklinde ikiye bölerek servis yapın






Hellimli Patlıcan Pane Tarifi






Malzemeler
  • 3 adet bostan patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 300 gram hellim peyniri
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hellimli Patlıcan Pane Yapılışı


Kabuklarını şerit halinde soyduğunuz patlıcanları 1 parmak kalınlığnda yuvarlak dilimleyerek tepsiye dizin Üzerine bolca tuz ve tozfşeker ekerek, patlıanları 10 dakika dinlendirin Sonra avucunuzda hafifçe sıkın Kahverengi suyunu akıtınız patlıcan dilimlerini sudan geçirerek kağıt havlu arasında kurutun Teflon tavada yağsz olarak patlıcan dilimlerinin her iki tarafını pembeleşrne kadar kızartın 2 patlıcan dilimi arasına, çay bardağının ağzı ile kestiğiniz hellim peynirini yerlefştirerek önce una, sonra çırptığınız yumurtaya, sonra da galete ununa bulayın Sonrasında kızgın sıvı yağda kızartın Rendelediğiniz kaşar peynirini servis tabağının tabanına yayın Üzerine patlıcan paneleri yerleşltirerek sıcak servis yapın






İspanyol Omleti Tarifi
(4 Kişilik)





Malzemeler
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı doğranmış domates
  • 1 diş sarmısak
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay kaşığı tozşeker
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil acı biber
  • 3 adet yumurta
  • 3 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
İspanyol Omleti Yapılışı


Küçük bir tavada zeytinyağının üçte birini kızdırındomates ve ince kıydığınız sarmısağı ekleyerek 1 dakika pişirntuztaze çekilmiş karabiber ve toz şekeri katarak domatesler biraz suyunu çekene dek kapağı açık olarak pişirinayrı bir tavada kalan zeytinyağını pişirinayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırınince kıydığınız soğanları ekleyerek çok kısık ateşte 10 dakika pişirin,jülyen doğradığınız yeşil biberleri katarak bir kapak ile tavayı örtün ve 5 dakika daha pişirinher iki tavadaki malzemeyi birleştirerek baharatını kontrol edin ve benmaride sıcak tutunyumurtaları derin bir kabın içine kırınaz miktarda karabiber ve tuz ekleyerek yumurtanın sarısı ve beyazı tamamen karışana dek çırpınince kıydığınız maydanozu ve hazırladığınız domates soğan karışımının 2/3'ünü katarak karıştırınomlet tavasınıboş olarak kızdırınkızgın tavanın içini kağıt havlu veya kuru bir bez ile silintereyağını tavada eritintavayı sallayarak yağı kahverengi olmadan köpüklenme kıvamına getirinhazırladığınız omlet malzemesini tavaya dökerek hızlıca pişirinomletin üstü akıcılığını kaybettiğinde hafifçe omleti tavanın ön kısmına kaydırın,dikkatlice taraka ters yüz ediniki tarfaıda kızaran omleti servis tabağına alınarta domates soğanlıkarışım ile servis yapın





Kayısılı Tatlı Tost Tarifi





Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı krema
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çorba kaşığı svıyağ
  • 8 dilim kalın kesilmifl tost ekmeği
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Marmelatı için:

  • 16 adet sert kayısı (çekirdeği çıkarılıp ikiye bölünecek)
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 adet küçük kabuk tarçın
  • 1 su bardağı fındk veya badem
Kayısılı Tatlı Tost Yapılışı


Derin bir kasede yumurtaları iyice çırptıktan sonra süt ve kremayı ekleyip mikser ile tekrar karıştırın Teflon tavada tereyağını eritip sıvıyağı ekleyerek kızdırın yumurtaları karışıma batırdığınız tost ekmeklerinin her iki tarafı tavada ısınan yağda kızartınkızardıklarında dikdörtgen bir servis tabagına çıkarın üzerine sıcakken az miktarda bal gezdirerek pudra şekeri serpin 2-çekirdeğini çıkarıp ikiye böldüğünüz kayısıları yayvan bir ten cereye dizinüzerine toz şekeri,limon suyunu ,portakal suyunu ve kabuk tarçını ekleyip 15 dakika kısık ateşte kaynatınsoğuttuğunuz kayısıları tost ekmeğinin üzerine alın fındık veya badem ile süsleyip sevis yapın





Kıymalı Kolay Su Böreği Tarifi





Malzemeler
  • 6 adet yufka
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağı
  • 2 su bardağı su
İç malzemesi için:
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 400 gram kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı tozşeker
Kıymalı Kolay Su Böreği Yapılışı


Böreğin iç malzemesini hazırlamak için, ince kıydığınız soğanı tereyağında hafif pembeleşene dek soteleyin Kıymayı ekleyerek 5 dakika kadar birlikte pişirin Kıydığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve toz şekeri ilave ederek bir-iki kez karıştırın Kenara alarak soğumaya bırakın
Yağladığınız büyük boy fırın kabına 1 adet yufkayı serip, kenarından fazlalıklarını koparın Yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu derin bir kapta iyice karıştırın Başka bir yufkayı rulo halinde sarıp, 7-8 cm'lik parçalar halinde kopararak haırladığınız sütlü karışıma batırın ve yan yana tepsiye dizin Diğer bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edin Üzerine hazırladığınız kıymalı iç malzemesini yayın Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma batırıp, iç malzemesinin üzerine dizin Kalan son yufkayıda en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin üzerine dökün, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin Sıcak olarak servis yapın



































Alıntı Yaparak Cevapla

Brunch Büfesine Buyrun!

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brunch Büfesine Buyrun!






Hamurlu Kuzu Pirzola Tarifi





Malzemeler
  • 4 adet kemikli kuzu pirzola
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 8 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta sarıs
Hamurlu Kuzu Pirzola Yapılışı


Pirzolaları tuz ve karabiber serperek 15 dakika dinlendirin Erittiğiniz 1 tatlı kaşığı tereyağında pirzolaların her iki tarafını pişirin Sonrasında kağıt t havlu arasında soğumaya bırakın Her pirzolanın altına ve ustune birer milfoy hamuru yerleşltirerek, pirzola şeklinde kenarlarını bastırın Uzerlerine yumurta sarısı surerek onceden ısıtılmış 200 derece fırında uzerleri kızarana kadar pişlirin Sıcakken servis yapın





Şeftali Soslu Ştrudel Tarifi







Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı yağ
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 4 adet elma
  • Yarım kg kayısı
  • 3 adet şeftali
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 200 gram ceviz içi
  • Yarım çay kaşığı
  • Muskat rendesi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı pudraşekeri
  • Sosu için: 3 adet şeftali
  • 2 çorba kaşığı pudraşekeri
Şeftali Soslu Ştrudel Yapılışı


1- Sosu hazırlamak için kabuklarını soyup ufak dilimlediğiniz şeftalileri pudra şekeri ile 5 dakika kaynatınsoğuttuğunuz şeftalileri rondoda püre haline getirip kenara alın


2- Yarım çorba kaşığı tereyağını tavda eritin ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyintoz şekeri ve kabuklı şekilde küp doğradğınız elmaları 5 dakika tereyağında pişirinelmalar pişip soğuduğunda yine kabuklu şekilde ve küp şekilde doğradığınız kayısılarla şeftalileri ekleyip karıştırıntarçını,iri çekilmiş ceviz içini,muskat rendesini ve kuru üzümü ilave edip 15-20 saniye karıştırarak kenara alın


3- Kalan tereyağını tavada eritin,kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ,1 adet yufkayı düz bir zemine seriniçine eritiiğiniz tereyağından bir miktar gezdirinikinci yufkayı diğerinin üzerine yerleştirerek tekrar tereyağı süründiğer yufka içinde aynı işem, tekrarlayınyufkaları dört tarafından 10 ar cm içeri kıvırınortasına meyveli iç malzemeyi uzunca yayarak yufkayı rulo şeklinde sarın kalan tereyağını üzerine sürerek 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye dek pişirnfırından çıkarınca soğumadan üzerine pudra şekeri serpin,şeftali sosu ile süsleyerek servis yapın





Beyaz Peynir Salatası Tarifi





Malzemeler
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kapari turşu
Beyaz Peynir Salatası Yapılışı

Peynirleri küp küp doğrayın Domates ve salatalığı dilimleyin Maydanozları saplarından ayıklayın Hepsini bir tabağa yerleştirin Ayrı bir kapta yoğurt, elma sirkesi ve limon suyunu bir arada iyice çırpın Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine gezdirerek dökün En üste kapari turşu koyup servis yapın





Peynir Tabağı Tarifi





Malzemeler
  • 3-4 tutam masculin salata
  • 2’şer dilim emmental, camembert ve rokfor peyniri
  • 8’er adet ceviz içi ve kiraz domates
Üzeri için:
  • Zeytinyağı
Peynir Tabağı Yapılışı


Servis tabağının ortasına masculin salatayı yerleştirin Üzerine peynir çeşitlerini koyun Ceviz içi ve kiraz domateslerle süsleyin Zeytinyağı gezdirip servis yapın Servis önerisi: Fransız peynir tabağını, siyah üzümle de servis edebilirsiniz





Çilek Soslu Tropikal Krep Tarifi
(10 Adet)





Malzemeler
  • Bir buçuk su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
İç malzemesi için:
  • 2 adet muz
  • 2 adet kivi
  • 5 adet ananas dilimi
Sos malzemesi için:

  • Yarım kg çilek
  • 3 çorba kaşığı pudraşekeri
Çilek Soslu Tropikal Krep Yapılışı


Krebi hazırlamak için sütü, yumurtaları, 2 su bardağı unu ve 3 çorba kaşığı sıvıyağı derin bir kap içerisinde iyice karıştırın Yağlanmış teflon tavaya ince tabaka halinde dökerek önlü-arkalı pişirin Muzu, kiviyi ve anans dilimlerini küçük küçük keserek bir kap içerisinde karıştırın Çilek ve pudraşekerini blender yardımıyla sos haline getirin Kreplerin içine, hazırladığınız meyve karışımından yerleştirerek bohça şeklinde katlayın Üzerine çilek sosu gezdirerek servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.