Patlıcan Dolması |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan DolmasıPatlıcan dolması Patlıcanları soyup, tuzlu suda beklettikten sonra sıkın Uzun uzun kesip, kızartın Soğumaya bırakın Başka bir tencerede 1 kaşık sıvıyağ ile kıyma ve soğanı kavurun Pirinç ilave edip, 1 kahve fincanı su koyun Kısık ateşte 10 dakika pişirin Ateşten alıp, içine tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin ve karıştırın 1 komposto kasesine patlıcan dilimlerini dizin 15 çorba kaşığı iç koyun ve dışarıda kalan patlıcanları üzerine kapatıp, fırın tepsisine ters çevirin 1 kaşık salçayı, 1 bardak su ile karıştırın Yavaş yavaş dolmaların üzerine ilave edin En üste 1 dilim domates, 1 dilim biber koyup, kızgın fırında 5 dakika daha pişirin ve servis yapın Malzemeler * 3 adet patlıcan * 200 gr kıyma * 1 kahve fincanı pirinç * 2 adet soğan * 1 çay kaşığı salça * 2 adet domates * 1 adet yeşil biber * 1 çorba kaşığı dolma fıstığı * Tuz, karabiber * Kızartmak için sıvıyağ |
|