08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Dolması
Patlıcan dolması

Patlıcanları soyup, tuzlu suda beklettikten sonra sıkın Uzun uzun kesip, kızartın Soğumaya bırakın Başka bir tencerede 1 kaşık sıvıyağ ile kıyma ve soğanı kavurun Pirinç ilave edip, 1 kahve fincanı su koyun Kısık ateşte 10 dakika pişirin Ateşten alıp, içine tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin ve karıştırın 1 komposto kasesine patlıcan dilimlerini dizin 1 5 çorba kaşığı iç koyun ve dışarıda kalan patlıcanları üzerine kapatıp, fırın tepsisine ters çevirin 1 kaşık salçayı, 1 bardak su ile karıştırın Yavaş yavaş dolmaların üzerine ilave edin En üste 1 dilim domates, 1 dilim biber koyup, kızgın fırında 5 dakika daha pişirin ve servis yapın
Malzemeler
* 3 adet patlıcan
* 200 gr kıyma
* 1 kahve fincanı pirinç
* 2 adet soğan
* 1 çay kaşığı salça
* 2 adet domates
* 1 adet yeşil biber
* 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
* Tuz, karabiber
* Kızartmak için sıvıyağ
|
|
|