Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kafes, turta

Kafes Turta

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kafes Turta





Malzemeler :

  • Un (2 bardak),
  • Margarin (Yarım paket)
  • Pudra şekeri (yarım bardak)
  • Yumurta (1 adet),
  • Su (1 çorba kaşığı)
  • içi için:
  • Marmelat (200 gram, çilek)
  • Marmelat (4 çorba kaşığı, kayısı)
  • Pudra şekeri (4 çorba kaşığı)
  • Süslemek için:
  • Pudra şekeri (2 çorba kaşığı)

Öneri: Bu tür hamurlar yoğrulurken, el çabukluğu gerektirir, hamur elinizin ısı ile formunu kaybedebilir ve fazla ısınabilir Bu durumlarda hamuru şekillendirmeden hemen önce 20 dakika buzdolabında dinlendirin


Oval bir kaba 2 bardak un koyun Ortasını açıp, içerisine 1 adet yumurta, yarım paket margarin ve yarım bardak pudra şekeri koyun 1 çorba kaşığı su koyup, hamur kendini toparlayana kadar yani 3-4 dakika yoğurun Bu sürenin sonunda hamuru tezgahın üzerine alın 1-2 dakika daha elinizle bastırarak yoğurun Birkaç tutam un alarak tezgahın üzerine ve hamurun üzerine dökün Bir merdane yardımıyla hamuru açın



Yarım santimetre kalınlığında açtığınız hamurun üzerine 8 cm çapında bir porsiyonluk tart kalıbını koyun Hamuru kalıbın kenarlarından biraz fazla olacak şekilde hamur kesme ruleti ile kesin Kestiğiniz hamuru kalıbın içerisine koyup elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin

Bir bıçakla kalıbın kenarlarından taşan fazla kısmı kesin Elinizle kalıbın içindeki hamurun diplerine ve kenarlarına bastırarak sıkıştırın Bu işlemi hamurunuz bitene kadar tekrarlayın Kalan hamuru toparlayıp tezgaha koyun Bir tutam un serpip tekrar aynı incelikte açın Hamur kesme ruleti yardımıyla 1-1, 5 cm kalınlığında ince uzun şeritler halinde kesip, uzun kısmını ikiye kesin
Kalıplara yerleştirdiğiniz hamurların içerisine 200 gram çilek marmeladını eşit biçimde paylaştırarak koyun Bir kaşık yardımıyla yerleştirdiğiniz marmeladı kalıpların içerisine yaydırınÜzerlerine birer kaşık kayısı marmeladı ilave edinÖnceden hazırladığınız ince şeritler halindeki hamurları kalıbın üzerine eşit aralıklarla dizin Bu işlemi tüm kalıplar için uygulayın







Üzerini ince şeritlerle kapattığınız hamurları önceden 175 derecede ısıttığınız fırına verip 15 dakika pişirin Bu sürenin sonunda kurabiyeleri fırından alıp kalıplarından çıkarın Uzerlerine pudra şekeri serpip servise hazır hale getirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.