|
|
Konu Araçları |
kekler, lezzetler, pastalar, portakallı, tatlılar |
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | TatlılarPortakal Reçelli Beyaz Çikolatalı Kek Malzemeler
Arzu ettiğiniz miktarda dondurma Yapılışı Bir buçuk su bardağı unu ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu birlikte eleyin Üzerine yarım su bardağı tozşeker ekleyin Tereyağ ve beyaz çikolatayı birarada, benmari usulü eritin Bu arada yumurtaları mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpın Eriyen tereyağlı çikolatalı karışımı, vanilyayı ve çırpılmış yumurtaları unlu karışıma katın Tahta bir kaşıkla malzemeyi karıştırın Tek kişilik en büyük boy tartölet kalıplarını yağlayıp, hamuru kalıplara pay edin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yarım saat kadar pişirin Fırından çıkarıp, bir müddet soğutun Ardından enlemesine ikiye kesin Arasına portakal reçeli sürün Dondurma eşliğinde servis yapın Portakallı Haşhaşlı Kek Malzemeler
Un ve kabartma tozunu bir kaseye eleyin Toz badem ve haşhaşı ekleyip karıştırın Bir tencerede tereyağı, tozşeker, marmelat, portakal kabuğu ve portakal suyunu en düşük ısıda şeker çözülene kadar karıştırarak pişirin Tencereyi ocaktan alıp yavaş yavaş karıştırarak un karışımına ekleyin Yumurtaları ekleyip iyice karıştırın Hamuru yağlanmış kalıba boşaltın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin Kalıpta soğutup üzerine pudraşekeri serpin Dondurmayla birlikte servis yapın |
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar |
08-04-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | TatlılarKayısı, cevizli ve portakallı kek Malzemeler
Kayısı ve ceviz kaplaması için
Doğranmış kuru kayısıları, kuru üzüm, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve tereyağını bir tencereye koyun Orta dereceli ateşte, tereyağı eriyene kadar ısıtıp tencereyi ateşten alın Karıştırma kabına un, kabartma tozu, doğranmış ceviz içi ve tozşekeri ekleyerek karıştırın Yumurtaları da ilave edip karıştırmaya devam edin En son tencerede ısıtmış olduğunuz kuru meyveli karışımı da ekleyip pürüzsüz hamur kıvamı alana kadar karıştırın Hazırladığınız bu hamuru kek kalıbına aktarın Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 1 saat pişirin Kek kalıbını fırından çıkartıp keki soğumaya bırakın Kayısı ve ceviz kaplaması için Bir tavaya bal ve portakal suyunu koyun Kısık ateşte ısıtın Küçük bir kâseye, dövülmüş ceviz içini koyun Tavada ısıtmış olduğunuz ballı karışımın yarısını kâsedeki cevizlerin üzerine boşaltın Kalan ballı karışımın içerisine doğranmış kayısıları ekleyin 1 dakika boyunca ısıtın Keki dilimleyip servis tabağına yerleştirin Kâsedeki cevizli karışımı kekin ortasına döşeyin Tenceredeki kayısılı karışımı da kekin en üzerine dökün Keki 5 dakika dinlendirip servis edin Portakallı Çikolatalı Kek Malzemeler
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın Yumurta sarıları, yarım su bardağı portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve tozşekeri, tozşeker eriyene kadar çırpın Bir su bardağı un, kabartma tozu ve tuzu eleyip yumurta sarılı karışıma ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpıp karışıma ekleyin Yuvarlak bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin Sosu için, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve pudraşekerini karıştırıp keki ıslatın Çikolataları benmari usulü eritip kekin üzerine gezdirin Çikolata donduktan sonra portakal dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın |
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar |
08-04-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | TatlılarPortakal Sulu Kek Malzemeler
Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alarak iyice çırpın Margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin 1 su bardağı portakal suyunu ilave edin Normal kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde, un ile beraber rendelenmiş portakal kabuğu ve kabartma tozunu ekleyin Hazırladığınız karışımı, margarinle yağlanmış kek kalıbına dökün Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin Piştikten 2 dakika sonra servis tabağına alın ve taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyunu kaşık yardımıyla üzerine dökün İrmikli Portakallı Kurabiye Malzemeler
Yapılışı Derin bir kaba irmik, tereyağı, pudraşekeri, kakao, vanilya ve unu alın Tüm malzemeyi yoğurun En son yumurtaları katıp, tekrar yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin (un az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve istediğiniz şekli verin Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine sıcakken portakal suyu ile pudraşekeri karışımını dökün Üzerlerine bir örtü örtün ve soğuduktan sonra servis yapın |
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar |
08-04-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | TatlılarPortakallı Minik Ekler Malzemeler
Mikser yardımıyla yumurta, şeker, portakal kabuğu ve 1 su bardağı portakal suyunu 10 dakika çırpın Kalan portakal suyunu ilave edip çırpmaya devam edin Mısır yağı, un ve kabartma tozunu katarak iyice yoğurun Hamuru iki parçaya ayırın Yarısına kakaoyu ekleyip, karıştırın Minik kağıt kek kalıbına 1 çorba kaşığı kakaolu karışımdan, üzerine sade karışımdan koyun Kürdan yardımıyla bu hamuru karıştırın Hamur bitene kadar işleme devam edin Önceden ısıtılmamış 150 derece fırında 15 dakika pişirin Portakallı Muffin Tarifi Malzemeler
Tozşeker ve yumurtayı mikserle çırpın İçine oda sıcaklığındaki tereyağını, portakal suyunu ve rendelenmiş kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin Ardından üzerine vanilya, un, tuz, mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın Karışımı yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırın Fırın tepsisine dizin 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin Renkli şekerlerle servis yapın |
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar |
08-04-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | TatlılarPortakallı Kakaolu Kek Malzemeler
Tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın Üzerine yumurta, bal, portakal kabuğu rendesi ve yarım su bardağı fındığı ilave edin Vanilya çubuklarını bir bıçakla tam ortadan ikiye kesin Bıçağın sırtı ile içindeki vanilya özlerini kazıyıp kenara alın Un, kakao, vanilya, mahlep ve kabartma tozu da ekleyip karıştırın Oluklu bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kalan fındıkla kabın tüm yüzeyini kaplayın Hamuru kalıba dökün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp arzunuza göre süsleyerek servis yapın Portakallı Islak Kek Malzemeler
1 su bardağı portakal suyu Yapılışı Yumurta ve şeker köpük oluncaya kadar çırpılır Diğer malzemeler ilave edilerek boza kıvamında bir hamur elde edilir Kek kalıbının dibine ya da yanlarına dilimlenmiş portakallar dizilir Hamur kalıba dökülür Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirilir (Batırılan kürdan temiz çıkacak) Fırından aldıktan sonra servis tabağına ters çevrilir ve sıcakken üzerine 1 su bardağı portakal suyu dökülür Soğuyunca süslenerek servis yapılır |
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar |
08-04-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | TatlılarPortakallı Kakaolu Dilimler Malzemeler Tabanı için
Tabanı hazırlamak için Kakao, un, tereyağı, pudraşekeri ve tuzu iyice yoğurun Alüminyum folyoya sarıp, buzdolabında 1 saat dinlendirin Çıkarıp yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kıtır olana kadar pişirin Üzeri için, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu, portakal marmeladı ve irmiği tencerede lapa oluncaya dek pişirin Ocaktan alıp tereyağı ilave edin Karıştırarak soğutun Daha sonra hazırlamış olduğunuz tabanın üzerine yayıp 15-20 dakika dinlendirin Çikolatalı sos için, bitter çikolatayı benmari usulü eritip krema ile karıştırın Bu karışımı portakallı harcın üzerine yayın Soğuyunca dilimleyip, süsleyerek servis yapın Portakallı Tiramisu Malzemeler
Yarım su bardağı kaynar su 1 tatlı kaşığı granül kahve Yapılışı Portakal kabuğu, yumurta sarıları ve tozşekeri orta boy bir tencerede tercihen tel çırpma aleti ile karıştırın Un ve nişastayıda ilave edip karıştırdıktan sonra süt ve portakal suyunu ekleyip ocağın altını açın ve muhallebi kıvamında kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin Kaynadıktan sonra vanilya ve labne peynirini ekleyip karıştırdıktan sonra pudingi ocaktan alın Pandispanyanızı iri küplere doğrayın Pandispanya parçalarını kahveli suya batırıp cam kaselere veya kupalara paylaştırın Biraz puding biraz pandispanya parçası koyarak malzemeleri bardaklara paylaştırdıktan sonra üzerini file fıstık ve portakal kabuğu ile süsleyip soğuduktan sonra servis yapın |
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar |
08-04-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | TatlılarPortakallı Cheesecake Tarifi Malzemeler
Yapılışı Bisküvileri robotta çekip toz haline getirin Margarini eritip bisküvilere karıştırın 22 cm çapında bir kalıbın içini folyo ile kaplayın Bisküvili karışımı kalıba döküp üzerine bastırın Buzdolabında donmaya bırakın Ayrı bir kapta, labne peyniri, süzme yoğurt ve tozşekeri birlikte çırpın Üzerine vanilya ve yumurtaları eleyin Daha sonra çok ince rendelenmiş 2 adet portakal kabuğu ve rendelenmiş 1 adet portakalı ekleyin Damla çikolatanın 2/3'ünü karışıma ekleyin ve buzdolabından çıkardığınız bisküvili tabanın üzerine dökün Kalan çikolatayı da üzerine serpin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin Dilimleyerek servis yapın Portakal Jölesi Eşliğinde Üzümlü Cheesecake Malzemeler
Hamur için margarin ve tozşekeri bir kaba alıp çırpın Yumurta sarılarını ekleyip karıştırın Acıbadem kurabiyelerini blenderden geçirin Tuz, un ve çekilmiş acıbadem kurabiyesini ekleyip yoğurun Hamuru folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin Unlanmış düz bir zeminde 24 cm'lik kalıp büyüklüğünde merdaneyle açın Kalıbı yağlayıp hamuru iç ve kenar kısımlarını kaplayacak şekilde yerleştirin ve buzdolabında yarım saat bekletin Çatalla hamurun üzerine delikler açın Kenar kısımlarını folyo ile kaplayın Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin Kenarlardaki folyoyu alıp 12 dakika daha pişirin Diğer tarafta labne peynirini tozşeker ve vanilyayla çırpın Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta sarılarını teker teker karışıma yedirin Akları bir tutam tuzla kar halini alıncaya kadar mikserleyip kremayla birlikte peynirli karışıma ekleyin Mısır ununu ve son olarak ıhlamur çiçeğini ekleyip karıştırın Karışımı kalıptaki hamurun üzerine yayın Üzümleri yerleştirin 190 derece fırında ortası sertleşene kadar 40 dakika pişirip soğutun Jöle için portakal suyu, tozşeker ve nişastayı karıştırarak pişirin Jöleyi bir bardağa alıp cheesecake dilimi ile servis yapın |
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar |
08-04-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | TatlılarPortakallı Çikolatalı Pasta Malzemeler
1 adet portakal Yapılışı Bir adet portakalın kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin Çikolataları benmari usulü erittikten sonra kremayı ilave edip karıştırın Ardından labne peyniri ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin 20 cm uzunluğundaki dikdörtgen kek kalıbının içini yağlı kağıtla kaplayın İçine bir miktar çikolatalı karışımdan dökün Kabuğunu rendelediğiniz portakalın suyunu sıkarak bisküvileri bu suya batırıp, çıkarın Kek kalıbının içindeki çikolatalı karışımın üzerine bir sıra bisküvi yerleştirin Bisküvilerin üzerine yeniden çikolatalı karışımdan dökün ve bisküvi yerleştirin Malzemeler bitene dek ve en üst kata çikolatalı karışım gelecek şekilde bu işleme devam edin Üzerini folyo ile kaplayarak buzdolabının alt rafında bir gece dinlendirin Çıkardığınızda dilimleyip, portakal dilimleriyle servis yapın Çikolatalı Portakallı Mus Malzemeler
Bir paket çikolatayı benmari usulü eritin İnce şekilde rendelenmiş portakal ve limonun kabuğunu, portakal suyunu, tereyağını ve yumurtanın sarısını erimiş ve ılık haldeki çikolataya ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın Başka bir kapta yumurtanın akına kremayı ekleyerek kar haline gelene dek çırpın Soğumuş olan çikolataya ekleyerek iyice karıştırın Sonrasında servis kaselerine boşaltarak buzdolabında bir-iki saat dinlendirin Dolaptan çıkartıp servis yaparken üzerini rendelenmiş çikolata ile süsleyin |
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar |
08-04-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | TatlılarPortakallı Revani Malzemeler
Yumurta ve şeker mikserle beş dakika hızlı ayarda çırpılır Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, yoğurt, kabartıcılar eklenerek bir kez daha mikserle çırpılır Un ve irmik eklenerek kaşıkla karıştırılır, yağladığımız yuvarlak fırın tepsisine revani dökülür 160 derecede kızarana kadar pişirilir Bu arada şerbet kaynatılır ve revani pişene kadar ılınır Revani fırından çıkınca şerbetlenir ve şerbetini daha güzel çekmesi için üzerine tepsi örtülür Revani, kaymak veya şantiyle servise hazırdır Portakallı İrmik Helvası Malzemeler
Hindistancevizi, portakal kabuğu ve ince çekilmiş ceviz Yapılışı Fıstık ve irmiği yağla birlikte kavurun Karamel rengini alınca, rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin Biraz daha kavurup ateşten alın Sütü ilave edin Tencerenin kapağını kapatın 5 dakika sonra tozşekeri ekleyin Yarım saat dinlendirin ve servis tabağına alın Rendelenmiş portakal kabuğu, hindistancevizi ve ince çekilmiş cevizle süsleyip servis yapın |
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar |
08-04-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | TatlılarPortakallı Fırın Sütlaç Malzemeler
Önce pirinci bir tencerede 1 su bardağı su ile haşlayın ve süzgeçten geçirin Süte pirinci katarak, ocağa koyun Kaynayınca tozşekeri ilave edip, 5 dakika kadar karıştırarak kaynatın Diğer taraftan pirinç ununu, 1 kahve fincanı soğuk sütle ezip sütlaca katın Portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip, 5 dakika kaynatın Ocaktan aldığınız tencereye, 1 paket vanilya ilave edip karıştırın Fırın kaselerine paylaştırın Fırının ızgara ayarını kullanarak sütlaçların üzerini kızartın Soğuk servis yapın Portakal Pelteli Çikolatalı Jöle Tarifi Malzemeler Portakal peltesi için
Çikolatalı sos için
Kabukları soyulmuş portakalları bir tencereye alın Üzerine tozşekeri ve suyu koyup, kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin Pişen portakalları süzgeçten geçirip derin bir kaba alın Jelatin yaprağını yarım çay bardağı soğuk suda 5 dakika bekletin Jelatin ve likörü portakallı karışıma ekleyip, hızla karıştırın Kupların yarısına kadar jelatinli portakal karışımını pay edin Buzdolabında yarım saat bekletin Bu arada çikolatalı sos için, çikolata ve kremayı benmari usulü eritin Üzerine, yine yarım çay bardağı soğuk suda 5 dakika bekleterek erittiğiniz jelatini ilave edin Soğutup, buzdolabından çıkardığınız portakallı karışımın üzerine dökün Buzlukta yarım saat daha bekletin İyice soğuyunca servis yapın |
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar |
08-04-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | TatlılarPortakallı Tatlı Malzemeler
Portakal suyu, süt, tozşeker, haşlanmış pirinç ve küçük doğranmış kayısıları derin bir kaba alın Buğday nişastası ve dövülmüş fındığı ekleyip, iyice karıştırın Tencereye aktarın Kısık ateşte, pelte kıvamına gelene kadar, tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin Portakallı tatlı sıcakken kaselere doldurun Soğuyunca üzerini dövülmüş antepfıstığı ile süsleyip servis yapın Portakallı tatlı Malzemeler
Portakallı gazozu bir kaba alın ve içine yaş mayayı katıp, eritin Ayrı bir kaseye yumurta ve rendelenmiş portakakal buğunu alın Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun Hamura mayalı portakal suyunu katın ve tekrar yoğurun Hamuru 4 eşit parçaya ayırın Her bir parçayı sıvıyağla yağlayın Hamuru merdane ile hafifçe açın Kenarlarını kesin ve hamurun içine şeritler halinde koyun Daha sonra hamuru rulo şeklinde sarın Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın ve 2 parmak genişliğinde kesin Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin Kabarması için yarım saat bekletin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Bu arada şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın Limon suyunu katıp, bir taşım daha kaynatın Ocaktan alın ve soğumaya bırakın Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin |
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar |
08-04-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | TatlılarPortakallı Elma Malzemeler
Elmaların kabuklarını soyup ortalarını oyun Portakalların suyunu sıkıp elmalarla beraber yumuşayıncaya kadar, yarım saat kadar kaynatın Ardından buzdolabında iyice soğutup, servis tabağına alın Narı soyup çekirdeklerini elmaların üzerine serpın Portakallı salata Malzemeler
Bulguru bir kaba alın; üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın Üzeri kapalı olarak yumuşayana kadar dinlendirin Diğer yanda rokaları temizleyip yıkayın ve ince kıyın Kıyılmış rokaları yumuşayan bulgurlara ekleyin Doğranmış turpları, küp doğranmış soğanları ve yarım halka doğranmış portakalları ilave edin Bir kasede portakal suyu, balzamik sirke, tuz, karabiber ve zeytinyağını çırparak karıştırın Malzemelerin üzerinde gezdirip iyice karıştırın |
|