Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pancar, tarifi, turşusu

Pancar Turşusu Tarifi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancar Turşusu Tarifi





Pancar Turşusu Tarifi




Malzemeler
  • 5-6 adet orta boy pancar
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı şeker
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
Yapılışı

Pancarları kök ve saplarını kestikten sonra kabuklarıyla birlikte iyice yıkayıp düdüklüye koyun Üzerini örtecek kadar su ilave edip pişirin (Tefal düdüklüde pim 1 derecede iken, ilk buhar sesi duyulduktan sonra yaklaşık 15-20 dakika pişirmek gerekiyor) Bıçak batırdığınızda rahatlıkla içine giriyorsa pişmiş demektir

Pancarları tencerenin dışına alıp, elinizin dayanacağı kadar soğuduğunda (çok soğumasın) parmaklarınızla ovalayarak kabuklarını soyun ve yaklaşık 1cm kalınlığında dilimleyip tekrar içinde kaynattığınız suyuna koyun Bu suya 1 çay bardağı sirkeyi, tuzu, şekeri ve sarımsağı ilave edin Bu şekilde soğutup buzdolabına koyun ve 1 gece bekletin Ertesi gün servise hazırdır


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.