![]() |
Çiçek Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiçek PoğaçaÇiçek Poğaça ![]() Malzemeler
75 gr ![]() ![]() Üzerine;
Ilık sütün içine toz şeker ve maya atılıp, karıştırılarak maya eritilir ![]() ![]() Tuz ve aldığı kadar un ilavesi ile ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur ![]() Hamurdan 8 adet mandalina büyüklüğünde, 8 adet de mandalinadan biraz daha küçük bezeler yapılır ![]() Büyük bezeler hafif unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açılır, aralarına yumuşak margarin sürülerek üst üste yerleştirilir ![]() Hafifçe bastırılarak servis tabağı büyüklüğünde açılır ![]() ![]() Üçgenlerin uçlarından tutulup geriye doğru katlanır ve hamurun ortasında bir boşluk ortaya çıkar ![]() Kalan bezeler de aynı şekilde hazırlanır ve birinci grubun ortasındaki boşluğa yerleştirilir ![]() Aynı kesme işlemi tekrarlanır ![]() Ortasındaki boşluğa kalan hamurdan bir beze kopartılıp yerleştirilir ![]() Yaklaşık 45-50 dakika ılık bir ortamda mayalanması için bekletilir ![]() Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayabilir ya da istediğiniz bir poğaça çeşidini yapabilirsiniz ![]() Mayalanan hamura yumurta sarısı sürülüp, susam, haşhaş, vb ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pişirilir ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|