Bir kabın içine eritip ılıttığınız margarini, yoğurdu, yumurtaları ve şekeri alıp çırpma teliyle karıştırın İçine elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip özlü bir hamur yoğurun Hamuru 10 dak dinlendirin
Bu arada elmaları soyup rendeleyerek şeker ilavesiyle elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirin Sonra tarçın ve ceviz içini ekleyip karıştırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde (Emine teyze cevizden küçük olmalarını tavsiye ediyor) parçalar koparıp yuvarlayın İşaret parmağınızla hamurun iç kısmını oyarak mümkün olduğunca inceltin Hamurların boşluklarına soğuyan elmalı içi doldurup hamurun ağız kısmını büzerek kapatın Yuvarlak şekildeki hamurları yağlanmış fırın kabına dizin ve ısıtılmış 190C fırında kurabiyelerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin
Bu arada dışı için şekeri ve suyu 5 dakika kaynatın Limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatmaya devam edin ve sonra şerbeti iyice soğutun Kurabiyeleri fırından alır almaz soğuk şerbetin içine bırakın 5-10 dakika daha altüst ederek kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın Daha sonra kurabiyeleri şerbetten çıkararak hindistancevizi içinde yuvarlayarak servis tabağına alın
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.