08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Kadife Kek

Malzemeler
Buttermilk için ;
- Süt
                      1,5 Su Bardağı
- ElmaSirkesi
      1,5 YemekKaşığı
Kek için ;
- Yumurta
                         3 Adet
- TozŞeker
                      2 SuBardağı
- Sıvı Yağ
                        1 SuBardağı
- Kek Unu
                        1,5 SuBardağı
- Un
                                  1 SuBardağı
- Karbonat
                      1 ÇayKaşığı
- Vanilya
                         1 Paket
- KırmızıGıdaBoyası
    1 ÇayKaşığı
- Kakao
                          1,5 Tatlı Kaşığı
- ElmaSirkesi
              1 YemekKaşığı
- Tuz
                            1 Tutam
Krema için ;- Labne Peyniri
         500 Gr
- Tereyağı
                 2 YemekKaşığı
- KremŞanti
              1,5 YemekKaşığı
- Pudra Şekeri
         2 Çaybardağı

Hazırlanışı
Öncelikle buttermilk malzemesi ülkemizde bulunmadığından bunun yerine kullanacağımız karışımı hazırlayalım Sütü oda sıcaklığından çok az daha ılık şekilde ısıtalım Süt kesinlikle oda ısısına yakın olmalı ,aksi taktirde içine sirke koyduğumuzda kesilip çökelek haline gelir İçine sirkeyi koyup karıştıralım ve 10 dakika kadar dinlenmesi için bir kenara alalım

Şeker ve yumurtaları iyice çırpalım Sıvı yağı ,buttermilk yerine hazırladığımız karışımı ve sirkeyi ekleyip biraz daha çırpalım
Ayrı bir kapta elediğimiz unları ,kakao ,vanilya ,gıda boyası ve karbonatı karıştıralım ve yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra ,yavaş yavaş bir kaşıkla karıştıralım Kek hamurumuz hazır  

Kelepçeli kalıbı alüminyum folyo ile kaplayalım ve kek hamurunu içine dökelim Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim
 
Kek iyice soğuduktan sonra ,keki 3 kat şeklinde keselim Katların aralarını kekin iç kısmından eşit bir biçimde bıçak yardımıyla kırıntı çıkaracak şekilde traşlayalım Bir kapta oda ısısındaki tereyağını pudra şekeriyle birlikte mikser yardımıyla iyice çırpalım Bu kırıntıları keki süslemek için kullanacağız Kırıntıları bir kapta toplayalım
 
Labne peynirinini ve krem şantiyi ilave edelim Burada krem şanti kullanmamızın sebebi labne peynirinin çırpılınca çok sıvı bir hal alması  Peynirli kremayı krema kıvamına getirebilmek için krem şanti kullanıyoruz Hazırladığımız kremanın şekerini kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz Yani şeker miktarını azaltmak veya arttırmak size kalmış  Kremayı buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirelim

Kremayı dolaptan çıkarıp ikiye bölelim Yarısını ara katlara ,yarısını kekin kenarlarına ve üzerine sürelim Kekimizi iyice kremayla kaplayalım Traşladığımız kırıntıları elimizle kekin kenarlarına yapıştıralım Bir kısmını da üzerine serpelim Dilerseniz bir miktar kremayı ayırıp kekin üzerini süslemek için kullanabilirsiniz Keki buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun
|
|
|