![]() |
Allah'ı Seviyorum Sanırdım!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Allah'ı Seviyorum Sanırdım!!!Sevmek çok zor ama bir o kadar da şerefli bir duygudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsterseniz çocuğunuzu, isterseniz eşinizi, isterseniz bir canlıyı, çevreyi veya başka bir şeyi sevin ![]() ![]() ![]() Biz bugün farklı bir sevgiden bahsedelim ![]() ![]() ![]() Biz bugün farklı bir sevgiden bahsedelim, belki sevginin esası olan sevgiden bahsedelim ![]() Şimdi şöyle bir soru sorsam ve desem ki “ Allah’ı seviyor muyuz?” İnanıyorum ki hepimiz “ Elbette Allah’ı seviyoruz” diyeceğiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O zaman ikinci soruyu soralım ve “O zaman sevgi nedir?” diyelim ![]() Ne dersiniz, bütün bu sorulara bir çırpıda makul cevaplar verebilecek miyiz? Dilerseniz gelir İslâm tarihinin ölümsüz şahikalarından enfes satırlar okuyalım ![]() Bistamlı Beyazıd sevgi sanılan boş bir kuruntunun, duvarların yüzüne çarparken unutulmaz bir ders verir: “ Allah’ı seviyorum sanırdım! Ama anladım ki, esas olan O’nun sevmesi imiş ![]() Doğrudur… Bistamlı Beyazıt’ın dediği gibi, sevgi eğer sevilenin sevgisini getirmeyecekse, boş bir kuruntudur ![]() ![]() ![]() ![]() Fudayl bin Iyaz’ın, sevgiyi tarif eden dokunaklı sözleri ruh dünyamızda depremler meydana getirecek kadar derindir ![]() “ Allah’ı seviyormuyuz diye sorarlarsa sus, konuşma ![]() İşte size Bağdatlı Cüneyd’in cümleleri, Mevlana’nın ufkunu ne kadar da çok hatırlatıyor:“Şu kalp Allah’a aittir ![]() Sevgide dozu iyi anlamak şarttır ![]() ![]() ![]() ![]() Sevginin kapısı hiç kapanmaz zira ![]() ![]() Salih Mürri, bir gün vaaz ediyor camide ![]() ![]() ![]() “ Ümitsizliği yenin ![]() Sözler böyleydi ve doğruydu da ![]() ![]() ![]() “ Daha ne zamana kadar böyle demeye devam edeceksin? O kapı hiç kapanmadı ki açılsın!” Evet; sevgilinin kapısı hiç kapanmaz ![]() ![]() Öyle bir sevgili sevin ki, herkesin kapısı kapandığında bile O’nun kapısı açık dursun! Doç ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Allah'ı Seviyorum Sanırdım!!! |
![]() |
![]() |
#2 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : Allah'ı Seviyorum Sanırdım!!!ablacım harika bi yazı ![]() ![]() tşkler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Allah'ı Seviyorum Sanırdım!!!çok güzel bir yazı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CeRvaNteS
|
![]() Cevap : Allah'ı Seviyorum Sanırdım!!!sevgi eğer sevilenin sevgisini getirmeyecekse, boş bir kuruntudur ![]() ![]() ![]() çok güzel bir paylaşım teşekkür ederim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Allah'ı Seviyorum Sanırdım!!!esmer_yar,Şengül abla,CeRvaNteS >>Teşekkürler okuyan gözlerinize sağlık ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MoNaRoZa
|
![]() Cevap : Allah'ı Seviyorum Sanırdım!!!emeğine sağlık çok güzel olmuş
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Equinox
![]() |
![]() Cevap : Allah'ı Seviyorum Sanırdım!!!Eline sağlık gülgüzeli ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Allah'ı Seviyorum Sanırdım!!!Sevgili Kaplan, fatmanur,MoNaRoZa,Equinox>>Ben teşekkür ederim arkadaşlar ilginizden dolayı okuyan gözlerinize sağlık ![]() |
![]() |
![]() |
|