Limonlu / Haşhaş Tohumlu Kek |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu / Haşhaş Tohumlu KekMalzemeler
Yapılışı[*]Fırınınızı önceden 175 C’de ısıtın 30×10 cm’lik bir kek kalıbını yağlayın ve unlayın [*]Unu, kabartma tozunu ve tuzu geniş bir kaba eleyin Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın [*]Başka bir karıştırma kabında tereyağını, şekeri, kremayı ve limon kabuğu rendesini iyiçe çırpın [*]Teker teker yumurtaları ekleyin ve her ekleyişte tamamen karışmasına dikkat edin [*]Ayçiçek yağını, vanilyayı ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın [*]Unlu karışımı ekleyin ve bir spatula yardımıyla unlar tamamen kaybolana kadar (mümkün olduğunca az) karıştırın [*]Fırında 55 dakika pişirin Kalıptan çıkardığınız kekin tepesine reçelden sürüp soğumaya bırakın Afiyet Olsun Şikayetinizi bana, memnuniyetinizi dostlarınıza iletebilirsiniz |
|