Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antalya, piyazı

Antalya Piyazı...

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antalya Piyazı...






MALZEME

Ana Malzeme

- Çandır fasülyesi : 500 gram
Sos Malzemeleri

- Haşlanmış kuru fasülye : 3 yemek kaşığı
- Tahin : 1 kahve fincanı
- Sarımsak ( ezilmiş ) : 5 – 6 diş
- Zeytinyağı : 2 kahve fincanı
- Limon suyu : 1 adet
- Sirke : 1 kahve fincanı
- Tuz : 1 tatlı kaşığı
- Su : 2 çay bardağı

Üst Malzemeler

- Haşlanmış yumurta : 4 adet
- Domates : 3 adet
- Yeşil sivri biber : 6 adet
- Taze soğan : 4 adet
- Maydanoz : ½ demet
- Kırmızı pul biber : 2 tatlı kaşığı
- Karabiber : 1 tatlı kaşığı
- Tuz : 1 tatlı kaşığı

HAZIRLANIŞI

Sos Hazırlama

1 Haşlanmış fasülyelerden 3 yemek kaşığı alınız Çukur bir kaba koyup, çatalla eziniz
2 Ezilmiş fasülyelere, listede verilmiş diğer sos malzemelerini katıp, karıştırınız Bu işlemi elektrikli mikser ile de yapabilirsiniz

Salata Hazırlama

1 Haşlanmış fasülyeleri, kayık veya yayvan servis tabağına koyunuz Üzerine sosu gezdirip, karıştırınız
2 Salataya, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri, 4’e bölünmüş yumurtaları, ayıklanmış ve yıkanıp, ince kıyılmış taze soğanı, yeşil sivri biber ve maydanozları, tuzu, kırmızı pul biberi ve karabiber katıp, kabaca karıştırınız Servis tabağını sofraya veriniz



YAZARIN NOTU :

1 Bazı uygulamalarda salata sosuna ilaveten bir yumurtanın sarısı da katılmaktadır

2 Salataya istiyorsanız siyah zeytin de koyabilirsiniz

3 Taze soğan yerine ince piyaz doğranmış, tuzlanmış ve ince akan musluk suyu altında mıncıklanmış kuru soğan da kullanabilirsiniz

4 Yukarıda ev tipi Antalya piyazı tarifi verilmiştir Çarşı içi köfte-piyazcıların her biri birbirine benzer ama farklı lezzetlerde tahinli sos hazırlamaktadırlar Kiminde tahin tadı daha baskın kiminde ekşi tadı hakim vs Antalya piyazının esas tadı sosunda değil fasülyesinin cinsinden gelmektedir Çandır’da yetiştirilen Çandır fasülyesi küçük ama çok lezzetlidir Ege’nin simav fasülyesi ile eş değerdir

Kaynak: Antalya Tanıtım Vakfı
SEMİHE ÖZEN – İCLAL ZEREN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.