Gazpacho | Çorba |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gazpacho | ÇorbaMalzemeler 2-3 olgun domates 1 küçük boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1 adet yeşil taze biber 1 adet orta boy salatalık 1 dilim kuru ekmek 2-3 yemek kaşığı sirke yarım çay bardağı zeytinyağı 2/3 su bardağı domates suyu * * * Yapılışı 1ekmeği bir kasede üzerini geçecek kadar su ile 5 dakika bekletin daha sonra çatalın arkası ile suda ezin 2 sebzeleri soyup doğrayın tüm malzemeleri blendırdan geçirin 3 üzerine dileidğiniz miktarda su ilave edip karıştırın soğutup fesleğen yaprakları ile servis yapın ispanyollar bunu kasede, kızartılmış küp küp ekmekler (kruton) ile yemeyi tercih ediyorlarmış |
|