08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Sebze (4 Kişilik Tarifi

için Malzemeler : - 4 adet şalgam
- 4 adet havuç
- 1 adet soğan
- 3 çorba kaşığı bal
- 100 gr
tereyağı
- 1 adet defne yaprağı
- Tuz, karabiber
- 4 adet bonfile
Ballı Sebze (4 Kişilik
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın Soğanı ortadan ikiye kesin Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun 2 çorba kaşığı bal ve soğanı ekleyip kaynatın Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın Sebzeleri sudan çıkarıp süzün 50 gr tereyağında kavurun Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin Üzerine kalan 1 çorba kaşığı balı koyup karıştırın Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapın
Amerikan Usulü Pirinçli Güveç tarifi

için Malzemeler : - 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
- 3 Çorba Kaşığı Soya Yağı
- 350 gr Salam
- 200 gr Sosis
- 1 Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Salçalık Kırmızı Biber
- 200 gr Domates
- 2 Su Bardağı Tavuk Suyu
- 12 Siyah Zeytin
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Taze Çekilmiş karabiber
Amerikan Usulü Pirinçli Güveç
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Salamı ince ince dilimleyin Sosisleri küçük doğrayın Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayın Soya yağını güveçte kızdırıp salam ve sosisi kavurun Soğan ve sarımsağı ekleyip pempeleşinceye kadar 2-3 dakika pişirin Kırmızı biberi ilave edip kavurun Pirinci yıkayıp süzün Salamlı karışıma ilave edip ara sıra karıştırarak 3-4 dakika pişirin Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın Domates ve tavuk suyunu güvece ekleyip karıştırın Kaynayınca ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 15- 20 dakika pişirin Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın Tuz, karabiber ve zeytinleri yemeğe ilave edip iyice karıştırın Sıcak olarak servis yapın AFIYET OLSUN 
<H4 style="COLOR: #ff0000">Barbunyalı Kapuska tarifi

için Malzemeler :
• 1 adet küçük Lahana
• 1 su bardağı Barbunya
• 100 gr Kıyma
• 1 adet Soğan
• 1 çorba kaşığı Biber Salçası
• 1 çorba kaşığı Margarin
• Yeterince Sıcak Su
• 1 tatlı kaşığı Pulbiber
• Karabiber ve Tuz Barbunyalı Kapuska
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Barbunyaları akşamdan ıslatıp 15 dk kadar haşlayın Bir tencerede margarinle birlikte doğranmış soğanları, kıymayı ve salçayı kavurun Tencereye haşlanmış barbunyaları ekleyin Lahanayı dört cm kalınlığında doğradıktan sonra ilave edip, 5 dk kadar pişmesini bekleyin Lahanaların üzerini kapatacak miktarda su koyup 35 dk pişirin Pişmeye yakın baharatları ekleyin
Beli Kırık tarifi

</H4>
için Malzemeler :
• 4 adet orta boy patlıcan
• 300 gr köftelik kıyma
• 1 adet soğan
• 2 adet orta boy domates rendesi
• 3-4 adet sivri biber
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 su bardağı su
• 1-2 diş sarmısak
• Tuz, karabiber, kekik Beli Kırık
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>Patlıcanlar kabukları alacalı soyularak tuzlu suda bekletilir Bu arada kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kekik yoğurulur Yoğurulan harçtan yuvarlak, yassı köfteler hazırlanır Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar tamamen koparılmadan enine 1 parmak kalınlığında dilimlere ayrılır Hazırlanan köfteler patlıcan dilimlerinin arasına birbirinden kopmamasına dikkat edilerek yerleştirilir
Köftelerin yerleştirilmesiyle kıvrılıp yarım ay şeklini alan patlıcanlar yağlanmış tepsiye yerleştirilir Patlıcanların üzerine domates rendesi ilave edilir Salça 1 bardak su içerisinde ezilir Hazırlanan karışım 1 çay kaşığı tuz da eklenerek tepsiye dökülür Patlıcanların aralarına sivri biberler ve birkaç adet sarmısak yerleştirilir Tencere de patlıcanlar ve köfteler kızarıncaya kadar pişirilip servis yapılır

</STRONG>
|
|
|