Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
diblesi, fasulye, karadenizin, lezzeti, meşhur

Karadeniz'in Meşhur Lezzeti | Fasulye Diblesi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz'in Meşhur Lezzeti | Fasulye Diblesi




Karadeniz'in Meşhur Lezzeti
Fasulye Diblesi




Malzemeler:
- 500 gr taze fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağın yarım parmak eksik zeytinyağı
- 1 tutam karabiber
- 2 çay kaşığı dolusu tuz

Yapılışı :
Fasulyeler ayıklanır 1 cm eninde doğranır Kuru soğan ince ince kıyılır Yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz ile fasulyeler de eklenilerek 20 dakika kadar pişirilir
Pirinçler 20 dakika kadar suda bekletilir İyice yıkanarak nişastasının akması sağlanır
Kavurulan fasulyeli karışım üçe bölünür Pirinçler ise iki kısma ayırılır
Bir tencereye, en alta fasulyeler, sonra pirinçler gelecek şekilde sırayla yerleştirilir (5 katınız olacak)
25 çay bardağı su , karabiber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı şeker karıştırılır Taze fasulye diblesinin üzerine dökülür En son kalan yağ ilave edilir Pilav gibi suyu kalmayana kadar pişirilir Demlenmesi için beklenir

Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.