Sağlık Kaynağı Beş Baharat ! |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sağlık Kaynağı Beş Baharat !Günümüzde yapılan araştırmalar 5 baharatın lezzetleir kadar güç veren doğal besinler olduğunu ortaya koydu Baharatları, yiyeceklerinize ve salatanıza karıştırmak gücünüzü artırıyor, bağışıklığınızı güçlendiriyor Tarçın Doğal bir mikrop düşmanı olan tarçını, her gün çay kaşığının 1/4′ü kadar aldığınızda, kan şekerinizi ve kolesterolünüzü düşürür Sabah kahvenizi içerken kahve talerinin etrafını saracak kadar içeceğinize eklediğinizde tazelik hissi verir Düşük kalorili bir tatlı için tarçınlı, elmalı tart yapabilirsiniz Kekik Izgarada pişireceğiniz tavuk, balık veya eti kekikle marine ettiğinizde mentollü ve biraz ekşimsi tadı mükemmel bir lezzet verir Kekik, birçok sağlık uzmanının listesinde kanserden koruyucu olarak yer alır Ayrıca, uzun zamandan beri antiseptik olarak da kullanılır kekik yağı ağız tenizliğinde tercih edilebilir Eğer taze kekiğiniz varsa biraz zeytinyağına ekleyebilirsiniz Kimyon Dünyanın en ünlü baharatlarından biri kırmızı biber tozunda saklanır ve başka bir kanser savaşçısıdır Egzotik lezzetler elde etmek için pilav, tahıl, salatalara ekleyebilir, et yemeklerini marine edebilirsiniz Yağlı etlerinizi kalp sağlığınıı koruyan mükemmel baharat kimyonla pişirebilirsiniz Mercan Köşk (Oregano) Bir elmadan 42 kat daha fazla antiokjsidan içeren bu mucize bitki daha çok Ege bölgesinde rastlanıyor Evlerin bahçelerinde küçük saksılar içerisinde yetiştirilen mercan köşk bitkisini salata, omlet veya favori kurabiyelerinize ekleyebilirsiniz Zerdeçal Hint mutfağında ‘Mutfağın Kraliçesi’ olarak adlandırılan zerdeçal, kist, kanser, kireçlenme hatta Alzheimer’a karşı oldukça yararlı Sarı çiçekleri ve köklerinden yararlanılabilen zerdeçal’dan bir tutam alarak, yaptığınız pilav, yahni veya mercimek gibi yemeklere ekleyebilirsiniz Unutmayın, zerdeçal geçen gece anahtarı nerede unuttuğunuzu hatırlamanızı bile sağlayabilir |
|