Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ağız, bitki, eden, kokusunu, yok

Ağız Kokusunu Yok Eden 5 Bitki

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağız Kokusunu Yok Eden 5 Bitki



Ağız Kokusunu Yok Eden 5 Bitki




Alman Bild gazetesi, ağız kokusunu yok eden 5 bitkiyi açıkladı Habere göre bu bitkiler şöyle:








MIRRA

Mırra hala yerel kalabilmiş ve geleneksel özellikleri olan bir kahve Mırra için özel bir kahve çekirdeği yok

Kahve çekirdekleri kavrulup dibek adlı havan benzeri kaba alınır ve taneleri çok inceltilmeden dövülür

Mırranın hazırlanmasında en önemli kısım kaynatma evresi Kaynama süresi, bilinen yöntemlere göre çok uzun, belli aşamalarda kahvenin telvesi ayrılıp karışıma su eklendikten sonra devam edilir

Çekilmiş kahve üzerine su eklenerek kaynatılır, belli bir kıvama geldikten sonra tortusundan ayırmak amacıyla mutbak adlı özel kaba süzülür Elde edilen karışıma tekrar kahve ve su eklenir Bir iki defa daha süzme, kahve ve su ekleme işlemi gören kahve, tortusundan ayrıldıktan sonra kahve katılmadan sadece su eklenerek bir iki kere daha mutbaktan geçirilir Bu işlemlerden sonra kahve içilmeye hazırdır









REZENE

Rezene çayı kötü ağız kokusunu birebir yok eder

Yemeklerden yarım saat önce alındığında, iştah açıcı olarak kullanılabilir

Eğer yemekten sonra tatlandırmadan içilirse, sindirimi uyarıcı, şişkinliği giderici etkileri vardır

Öksürük ve soğuk algınlıklarında ve çocuklarda boğmaca hastalığı sırasında yararlıdır

Hıçkırık, bulantı, idrar yolları iltihabı, böbrek taşları gibi birçok durumda rezene çayına başvurabiliriz

Kökü; idrar yetersizliğine, safra taşına iyi gelir

Tohumu; mide ve bağırsak gazlarına, zor sindirime, bağırsak parazitlerine, asabi kusmalara yararlıdır

Yaprakları; hazmı zor olan besinlerin sindirimini kolaylaştırır








KARANFİL

Yaygın olarak ağızda bir süre tutularak kullanılır Karanfil, güzel kokusu sebebiyle ağız kokusunu yok eder

Karanfil, ihtiva ettiği Eugenol maddesinin etkisi ile hafif ve orta şiddette diş ve dişeti ağrılarına karşı lokal uyuşturucu olarak kullanılabilir

Ağızda ve midede ifrazatı artırarak, nişastalı ve diğer yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır Mide tembelliğini ve iştahsızlığı giderir Çok kuvvetli dezenfektan olup, gıdaların mide ve bağırsakta kokuşmasını ve gaz yapmasını önler









ADAÇAYI

Bir avuç kadar adaçayı sıcak suyun içine katılarak 15 dakika demlenmesi beklenilir Elde edilen karışım sıkılarak içine bir miktar nane ruhu katılır Bu su gün boyunca dinlendirilir Dinlendirilmiş olan su yarı oranda içme suyuyla karıştırılarak ağız sık sık çalkalanarak gargara yapılır











NANE

Taze nane yaprakları kurutulur Kurutulan bu yapraklardan 2 çorba kaşığı kadar alınır ve kaynamakta olan suyun içine katılır 15 dakika boyunca kaynatıldıktan sonra şeker ya da bal ile tatlandırılarak içilir

Taze nane yaprağı çiğnemek de ağız kokusunu giderir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.