![]() |
Nefreti Aşmanın Tek Yolu Var |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nefreti Aşmanın Tek Yolu Var![]() Nefreti aşmanın tek yolu var "Affetmek"… Başkalarını affettiğimizde biz özgürleşiriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Affetmek için, insanın ruhsal ve zihinsel olarak kendisini hazır hissetmesi gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Affetmek kolay değildir ![]() ![]() ![]() Oysa affetmek, geçmişteki anıların boyunduruğundan kurtulmak, yaşamımızı kontrol altında tutmasına son vermek demektir ![]() ![]() Affetmek, o kişiyle konuşmak zorunda olmak değil ![]() Affetmek, o kişiyle ilişkiyi sürdürmek değil ![]() Affetmek, o kişinin beklentileri doğrultusunda davranmak değil ![]() Affetmek, o kişiyi kucaklamak değil ![]() Affetmek, o kişiyi suçsuz bulmak değil ![]() Affetmek, o kişiyi haklı bulmak değil ![]() Affetmek, o kişinin verdiği zararları telafi etmek için çaba göstermemek değil ![]() ![]() ![]() ![]() “Duygusal unutma” affetmenin diğer adıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Nefreti Aşmanın Tek Yolu Var |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nefreti Aşmanın Tek Yolu VarAffedici yanımı hayatımın her noktasında ve en zor anlarda bile kullanmaya çalıştım ve başardım ![]() ![]() 13 sene önce tanıştığım geçen mayıs ayına kadar çok sıkı arkadaşım kardeşim gibi gördüğüm bir şahıs vardı hayatımda ![]() 12 sene boyunca sık sık kullanıldığımı hissettiğim dönemler çok oldu, her seferinde kendimi kandırdım oneyouu senin paranoyak düşüncelerin vesveselerin dedim kendime, sürekli kendime haksızlık ettim bu anlamda ![]() Bundan 3 sene önce bir gece kapım çalındı bu arkadaşım geldi, iki gözü iki çeşme ailesiyle kavga etmiş evden ayrılmış toplamış bavullarını gelmiş ![]() ![]() ![]() Affetmeyceğim dedim Annem devreye girdi, ''İnsandır şaşar beşer sakın yüzüne vurma '' dedi ![]() ![]() ![]() Uzun zaman böyle geçti taaki geçen mayıs ayına kadar ![]() ![]() işte o gün gitti ve bir dahada gelmedi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|