Ayna Teorileri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna Teorileri![]() Bir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Hayat nedir hocam?” diye Bir ayna bulur, aynanın önünden geçirerek onu: “Senin için sen varsan var olan, varlığı sana bağlı olmayan…” derdim![]() Bir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Aşk nedir hocam?” diye Bir ayna bulur, aynadaki aksini işaretle: “Aynada kendini göremediğin zaman sana olan…” derdim![]() Bir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Bencillik nedir hocam?” diye Bir ayna bulur, onu sınıfa tutarak: “Diğerlerini görememen…” derdim![]() Bir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Kibir nedir hocam?” diye Bir ayna bulur, onu sınıfa tutarak: “Kendini ulu kavak, onları kabak filizi sanman…” derdim![]() Bir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Akıl nedir hocam?” diye Bir ayna bulur, onu dört bir yana tutarak: “Bildiklerini gördüklerinle sınırlayan…” derdim![]() Bir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Gönül nedir hocam?” diye Bir ayna bulur, onu tersinden tutarak yüzüne: “Sade görüneni değil, görünmeyeni de gören…” derdim![]() Bir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Hayal nedir hocam?” diye Bir ayna bulur, onu rast gele tutarak manzaraya: “Gördüklerine inat, arzuladıklarını görmen…” derdim![]() … Ve bir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Ölüm nedir hocam?” diye İki ayna bulur, gören yüzlerini karşılıklı koyarak, aralarında duran varlığının sonsuz döngüsünü gösterir: “Gerçek sen hangisi?” diye sorardım ben de![]() Verilecek her cevap, yapılacak her hareket aynalara da yansıyacaktır elbet Her görüntü gerçekliğini iddia edecektir Hayat bu işte: Kocaman bir aldanış, sonsuz bir yanılsama Aldandıkça, yanıldıkça, çoğaldıkça yaşıyoruz![]() Haydi, örtün simsiyah örtülerle aynaları ve ölün ![]() |
|
|
|