Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakarsak, farklı, pencereden, sorunlara

Sorunlara Farklı Pencereden Bakarsak .

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sorunlara Farklı Pencereden Bakarsak .

Güncel hayatımızda sık sık karşılaştığımı sorunlar,problemler özellikle üst üste geldiği zaman isyan bayraklarını çekeriz Herkes kendi çapında sanır ki sadece o sorunlar bende var ve klişeleşmiş o meşhur söz kullanılır

´´Neden ben

Sizmisiniz acaba hep o sorunları yaşayan, sadece sıkıntılar ile muhatap olan hiç düşündünüz mü? Yada size göre sorun olan konuların belkide hiç sorun olmadığının da farkında mısınız?

Gelin pencereden geniş görüş açısı ile bir bakalım sorunlara

Eve geldiniz akşam kapıdan girdiniz yüzünüz asık,evdekilere selam vermeden geçtiniz oturdunuz koltuğaSes tonunuzu yükselterek bağırıyor,anlatıyorsunuzİş yerinde yeriniz değiştirilmiş, istemediğiniz birime verilmişsiniz
Mesai arkadaşlarınız başta olmak üzere şefinize kadar zan altına sokuyorsunuz
Zaten x bey sizi hiç sevmiyordu,bayan x ise koltuğunuza göz dikmiştiŞefiniz ise başından atmak için sizi uğraşıyordumış,mış,mış
Bu sürer gider Kafanızda bir şekilde canlandırdığınız şüpheler,önyargılar

Ev halkı ise sizin agresif tavırlarınıza üzülmüş,iş yerinizde sizi kimsenin sevmediği konusunda sizinle aynı fikirde
Sofra kuruldu yemek hazır,siz inatla yemek yemeyeceğinizi söyleyerek sigaranızı aldınız balkona çıktınız İstifa etmeyi bile düşünüyorsunuz iş yerinden
Karşı dairede balkondan sizle göz göze gelen komşunuza baktınız ve o esnada komşu içeri girdi8 Yıldır komşusunuz ama hiç selamlaşmadığınız biriİçinizden ´´Şuna bak adamın keyfi yerinde oh ne güzel birde bana bak bütün sorunlar gelir beni bulur bıktımmmm !!!´´

Karşı komşunun penceresinden bir bakalım çok mu mutlu acaba?

Komşu tam 9 aydır işsiz!İşsizlik ödeneği biteli 3 ay olmuş,iş bulamamış alacaklıların biri geliyor biri gidiyorO gün haciz uyarısı gelmiş, buda yetmezmiş gibi sofrada evde yağ olmadığı için pişen çorbaya bayat ekmek doğrayan anneye 5 yaşındaki oğlunun ´´Anne yemeğin neden yağı yok´´demesine dayanamayarak balkona çıkıp ağlamıştı

İş yerinde birimi değişen konu kahramanına dönelim

Farklı birime geçiş nedeni: kendi biriminde başarılı olduğu için,verimli olacağı düşüncesi ile şefinin pekte gönlü razı olmamasına rağmen ihtiyaç ve iş verimine güvenildiği için birimi değiştirilmişti!

Bazen o kadar basit konuları beynimizde büyütürüz ki,kendimiz bile işin içinden çıkamaz hale geliriz Beklemek,olayların içeriğini öğrenmek yerine hemen ön yargıya kapılırız Geniş görüş açısı ile bakarsak üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir sorun yokturYaşadığımız sorunlara ne kadar karamsar bakarsak o kadar çıkılmaz hal alırYeter ki sorun olmayan konuları sorun haline getirmeyelim
Unutmayın ki,penceresine baktığımız her evde sanmayın ki hiç bir sorun yokVarolan; çözüm noktasında düşünerek,kararlı ve yılmadan hareket etmektir

Sorunsuz,sorun olsada çözümü sizin için bir zarfın pulunu yapıştırmak kadar basit olması dileklerimle

Yüzünüzden Tebessüm Eksik Olmasın

Semra Saglar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com