![]() |
Mutluluk Bir Seçimdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutluluk Bir Seçimdir![]() Hepimizin gerçekleşmesini istediğimiz rüyalarımız var ![]() ![]() ![]() Gençlik yıllarında geleceğimizle ilgili neler neler hayal ediyoruz ![]() ![]() Ve yıllar geçiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Günlük yaşamın kaygı ve koşuşturmalarıyla geçen yılların rüyalarımızı bulandırdığını fark ediyoruz ![]() ![]() ![]() Ömrümüzün geri kalan kısmını mümkün olduğunca en az acıyla yaşayarak tamamlamaya razı oluyoruz ![]() Bu tablo, pek de birbirinden farklı olmayan senaryolarla dünya nüfusunun yüzde 97’sinin hayatını yansıtıyor ![]() Peki, yaşamdan haz alan, içindeki potansiyeli ortaya çıkaran, yeteneklerini kullanan, varlığıyla sadece kendisine değil, başkalarına da yararı olan, dünyayı daha yaşanılacak bir yere dönüştürmeye katkıda bulunan yüzde 3’lük grubun farkı ne? Bu grubun farkı, fark yaratmalarından kaynaklanıyor ![]() Yaşamım boyunca başarılı insanların diğer insanlardan farkının ne olduğunu merak ettim ![]() ![]() Kimi insan çok zor koşullar altında doğup büyüdüğü halde, yaptığı şeylerle bize ilham veriyor ![]() ![]() Yaşam, her saniye yapılan küçük büyük seçimlerin sonucudur ![]() Başarılı insanların birçok ortak özelliği var ![]() ![]() ![]() Yeter ki, yaptığımız olumlu seçimleri kendimize mal ederken, olumsuz seçimlerin sonuçlarını kadere, şanssızlığa atfetmeyelim ![]() ![]() Kendi özgünlüğünüze inanıyorsanız ve bu özgünlüğü ifade etmek istiyorsanız, amaca odaklanın ve adım atın ![]() Adım atmak! “Tamam, söylediklerin iyi hoş da, sen benim yaşam koşullarımı bilmiyorsun ![]() Haftaya, sizinle bir adamın hikayesini paylaşacağım ![]() ![]() Belki olayları değiştiremeyiz ama olaylara bakış açımızı değiştirmek bizim elimizde ![]() Bu bir seçimdir, mutlulukla mutsuzluk arasında yapılan bir seçim ![]() Sevgiyle hoşça olun ![]() Nil GÜN |
![]() |
![]() |
|