![]() |
Flor Nedir? Hangi Yiyeceklerde Bulunur? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Flor Nedir? Hangi Yiyeceklerde Bulunur?Flor nedir? Hangi yiyeceklerde bulunur? ![]() Flor (Fr: fluor), atom numarası 9, atom ağırlığı 19, yoğunluğu 1,265 olan, kokusu ozonu andıran, kahverengimsi sarı renkte, halojenler grubunun ilk elementidir (simgesi F) ![]() ![]() ![]() Flor, diş minelerinizin güçlenmesini sağlayarak, diş çürüklerini önler ![]() Kemiklerinizin güçlenmesine yardım ederek osteoporoz ve kemik kırılmalarını önler ![]() Yeterli miktarda alınmazsa Diş mineleriniz zayıflayabilir ![]() Aşırı miktarda tüketilirse Aşırı flor alımı durumunda dişlerde benekler ya da belirgin kahverengi lekeler oluşabilir ![]() ![]() ![]() ![]() İhtiyacınız ne kadar Flor için günlük yeterli alım düzeyleri, 1997 yılında yapılan düzenlemelerde 4-8 yaşlar için 1 mg/gün, 9-13 yaşlarda, 2 mg/gün ve gençler için 3 mg/gün olarak belirlenmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Hangi besinler zengin kaynaklarıdır Florun kaynakları sınırlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Herhangi bir yiyeceğin flor içermesi onun florlanmış su ile hazırlanması yada pişirilmesinden kaynaklanır ![]() ![]() Pişirme kaplarının yapımında kullanılan bir malzeme olan teflonun polimer yapısı içinde flor bulunur ![]() ![]() ![]() Alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|