![]() |
Hangi Yağ İle Pişirmeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Yağ İle PişirmeliHangi Yağ İle Pişirmeli ![]() Kanola yağı? Zeytinyağı? Çiçek yağı? Mısır yağı? Eğer ne aradığınızı bilmiyorsanız, marketinizdeki çeşitler aklınızı daha da fazla karıştıracaktır ![]() ![]() Yağ seçerken iki önemli nokta var; tat ve yanma noktası ![]() ![]() Yanma noktası, yağınızın ısıtıldığında ‘tütmesine’ denk gelen derecedir ![]() ![]() ![]() ![]() Bitki yağı genellikle kimyasallar aracılığı ile bitkilerden elde edilen yağların karışımından oluşur ![]() ![]() Eskiden rapiska denilen ve kalp-damar hastalıklarına yol açabilen erusik asit içeren kanola yağı, artık hardal ailesinden bir bitki olan kolza tohumundan üretiliyor ![]() ![]() ![]() Zeytinyağı, adından da belli olduğu gibi zeytinden üretiliyor ve tıpkı şaraplarda olduğu gibi zeytinin nerede ve hangi iklimde büyüdüğüne bağlı olarak tadı ve renginde değişkenlik gösterebiliyor ![]() ![]() Sızma zeytinyağı, zeytinyağı üretirken, zeytinin ezilmesinden hemen sonra sağlanan ve hiç bir işleme tutulmadan elde edilen yağdır ![]() ![]() Fındık yağı, hafif tadı ve açık rengi ile tanınır ![]() ![]() ![]() Diğer bitki ve baharatların karışımıyla elde edilen özel yağlar ise yemek pişirmeye değil, yemeğin kendisine ekstra bir tat vermek ve son bir dokunuş için üretilir ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|