Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurmadaki, düşman, gizli

Dondurmadaki Gizli Düşman

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmadaki Gizli Düşman



Dondurmadaki gizli düşman








Yaz mevsimi ile birlikte tüketim rekorları kıran dondurmada tek sorun katkı maddeleri değil İşte uzmanların ciddi uyarısı

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Salih Özdemir, Türkiye'de dondurmalardaki şeker oranının Avrupa standartlarının üzerinde olduğunu belirterek, şeker oranının yüzde 18'lere düşürülmesi gerektiğini söyledi

Prof Dr Özdemir, dondurmanın halk sağlığı açısından tehlikeli olup olmadığının iyi araştırılması gerektiğini belirterek, halk sağlığına zararlı olan dondurmaların tüketilmemesi gerektiğini kaydetti

Yeterince pastörize edilmeyen dondurmaların halk sağlığı açısından tehlikeli olabileceğini bildiren Özdemir, "Dondurmanın içerisinde buz kristallerinin kalmaması lazım Dondurma yapılırken karıştırma işleminin iyi yapılması gerekiyor" dedi

Büyük firmaların tamamen kaliteli dondurma ürettiklerini söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Özdemir, "Dondurma yerken maalesef Türkiye'de şeker yiyoruz yani sanki şekerli bir ürün yiyoruz Biz dondurmanın tadını alırken önce süt tadı alınması gerekiyor Ama şu andaki dondurmaları yediğimiz zaman önce şeker tadı alıyoruz" diye konuştu

"Çocuklar sevdiği için dondurmaya çok şeker konuluyor"
Türkiye'de dondurmada şeker oranlarının yüksek olduğunu belirten Özdemir, şunları kaydetti: "Büyük firmalarla konuşuyoruz Şeker miktarını soruyoruz, en az yüzde 25 Avrupa standartlarında yüzde 18'den yüksek şeker kullanılmıyor Onun için Türkiye'de maalesef şeker miktarının dondurmalarda çok yüksek olduğunu düşünüyorum Şeker miktarının yüksek olması aşırı kalori demektir Dondurmayı bir fayda olarak tüketiyoruz, sağlık yönünden iyi bir ürün olarak tüketiyoruz ancak tükettiğimiz zaman aşırı enerjiyle karşılaşıyoruz" Özellikle çocukların daha çok alması için dondurmaya fazla şeker katıldığını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu: "Çocukların bilindiği gibi şekerli ürünlere istekleri var Bunu tatmin edebilmek için, ikinciyi satabilmek için büyük firmalar genellikle bu yola başvuruyorlar İkinci bir durum ise dondurma çok uzun süre dayansın diye bu şeker oranını yüksek tutmaya çalışıyorlar Şeker az miktarda olduğu zaman dondurmanın yumuşama riski vardır Şeker miktarı çok olduğu zaman dondurmayı daha uzun süre o şekliyle muhafaza imkanı oluyor Şeker miktarımızı mutlaka sanayicimizle de konuşuyoruz Bu şekilde devam edemez, etmemesi lazım Şeker miktarının mutlaka yüzde 18'e düşürülmesi lazım Diyabet hastalarının dondurmayı bu şekliyle tüketmesi mümkün değil"



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.