08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kozmetiklerin Ömrünü Uzatın
Makyaj artisti Suna Tensi, isteğimi kırmadı ve bana kozmetik ürünleri saklamak, makyaj aletlerinin bakımı hakkında etraflıca bir yazı hazırladı, profesyonel bir uzmanın önerilerinin işinize yarayacağından eminim;
 - Makyaj malzemelerinin saklama ve bakımı farklı farklıdır
Preslenmiş pudra, far, allık gibi toz ve sıkıştırılmış formdaki ürünler kolay kolay bozulmazlar Zaten far ve allığın ana maddesi pudradır Yıllarca saklanıp kullanılabilirler
- Bunlar dışında likit ve krem fondötenler, rujlar genellikle yağ bazlı oldukları için daha çabuk bozulur
Krem dokulu allık ve farlar yükselen trend, hemen hemen her sezon görmek mümkün Bu ürünlerin de bozulma riskleri fazla Normalde buzdolabında muhafaza etmek en doğrusu Özellikle gün içerisinde kullanmayacağımız ruj, kalem ve krem dokulu kozmetikleri çekmecede saklamak yerine serin yerde muhafaza etmeyi deneyin Islak yapıları bakteri üretimine hızlandırır Tehlikeli alerjik durumlar ortaya çıkabilir hatta yağlı bir cildiniz varsa akne problemleri dahi yaşayabilirsiniz
 - Kalemlerinizi de dolapta bekleterek sertleşmesini sağlayın ve sonra açın
Daha kolay açılacağından ve ziyan olmayacağından emin olabilirsiniz
- Cilt bakım ürünleri, krem ya da likit dokudaki makyaj malzemelerinin üzerinde son kullanma tarihi yazmıyorsa uzmanlar o ürünler için 30 ay gibi bir kullanma süresi veriyor

- Göz altı kapatıcısı ve fondötenlerde genellikle pompalı olanları tercih edin
Böylelikle bakteri barındırmalarını en aza indirgemiş olursunuz Unutmayın nemli ortamlar ürünlerin çabuk bozulmasına neden olur
- Maskaralar, en hassas kozmetik ürünlerinin başında gelir
Çok çabuk kururlar Maskara fırçasını kullanmadan önce bir iki defa ürünün içene doğru itip geri çekeriz Fırçaya daha fazla ürün gelecek diye düşünürüz Ancak bu hareket kurumasındaki başlıca nedendir Ürünün içine hava pompalamış oluruz Kullandıktan sonra çok iyi kapatmamak da kurumasında etkilidir
- Kuruyan ürünü yumuşatmak için genellikle fırçanın ucuna badem yağı, hint yağı veya birkaç damla ılık su damlatılabilir
Ya da kullandığınız göz kreminden bir parça katarak maskaranın dokusu yumuşatılabilir Tüm bunların dışında ağzını iyice sıkıştırıp maskarayı sıcak suda bekletip kuruyan ürünün yumuşatılmasını sağlayabilirsiniz

- Fırçalarınızı 2 haftada bir yıkamalısınız
Ben temizlerken anti bakteriyel sıvı sabun ve M A C BRUSH CLEANSER ürünlerini kullanıyorum Bu ürün hijyen ve temizlik açısından ideal Üstelik sulandırarak kullanabiliyorum Böylelikle daha uzun süre dayanıyor
- Eğer fondöteninizi fırça ile uyguluyorsanız onları çok daha sık yıkamalısınız
Likit ürünler fırçalarda kalarak bakteri üretebilirler Eye-liner fırçaları da özellikle krem ürün kullanıyorsanız sıklıkla yıkanmalı Sıcak havalarda bakteri üretimi fazla olur ve unutmayın gözler hassastır dikkat etmezseniz mikropğ kapabilir
alıntı
|
|
|