![]() |
Kadın Düşmanlığı (Misogyny) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadın Düşmanlığı (Misogyny)Kadın Düşmanlığı (Misogyny) Bazı filmleri tekrar tekrar izleseniz de, ilk seferinde aldığınız tadı alabiliyorsunuz ![]() ![]() ![]() Bir gülüp, bir ağladığım filmde bir sahne geldi ki, "nasıl oldu da ilk izleyişimde dikkatimi çekmedi" diye düşünmeden edemedim ![]() Ataerkillik açısından tam bir şoven domuz söylemi olan bu cümle, bende öfkeden ziyade merak uyandırdı ![]() ![]() Genel anlamda "kadın düşmanlığı" olarak dilimize çevirebileceğimiz mizojini (Misogyny), Yunanca'da kadın (gyne) ve nefret etmek (misein) sözcüklerinden oluşur ![]() ![]() İşin acı yanı, kadın düşmanlığının sebebinin, erkekte her zaman düşük zekâ seviyesi veya zayıf kültürel ve entelektüel birikim olmaması ![]() ![]() ![]() ![]() "Nefret! Karşımızdakinin bizden üstünlüğü ile yüzleştiğimiz anda hissettiğimiz duygunun adıdır" diyor Amerikalı yazar Ambrose Bierce ![]() ![]() ![]() "Kadınları zayıf varlıklar olarak nitelemek en büyük iftiradır", diyor Gandhi, "Erkeğin kadına ettiği en büyük haksızlıktır ![]() ![]() İndigo Dergisi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadın Düşmanlığı (Misogyny)Filmi ben de izlemiştim daha önce ![]() ![]() ![]() ![]() Bir de lokantadaki yemek sahnesi: Erkek ve kadın, şık ama bir o kadar da sıcak görünümlü, erkeklerin ceket giymelerinin ve kravat takmalarının mecburi olduğu bir lokantaya giderler ![]() ![]() ![]() Kadın erkekten kendisine bir iltifatta bulunmasını ister; öylesine, herhangi bir iltifat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jack Nicholson ve Helen Hunt 1997'de Oscar almışlardı bu performanslarıyla; karşılıklı ne de güzel döktürmüşlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadın Düşmanlığı (Misogyny)Alıntı: Nefret! Karşımızdakinin bizden üstünlüğü ile yüzleştiğimiz anda hissettiğimiz duygunun adıdır" diyor Amerikalı yazar Ambrose Bierce ![]() ![]() ![]() Teşekkürler Okyanuscuğum ![]() Üstte kararttığım yer ne kadar güzel anlatmış nefreti ![]() |
![]() |
![]() |
|