|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
asmson, namaz, oldu, peygamberimizin, sözü |
![]() |
Peygamberimizin (a.s.m.)Son Sözü, "Namaz" Oldu |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Peygamberimizin (a.s.m.)Son Sözü, "Namaz" OlduResul-i Ekremin (a
![]() ![]() ![]() kendisinde bir hafiflik görüldü ![]() diye ayrılıp işlerine gittiler ![]() ![]() Böyle ümitle ferahlık arasında iken Resul-i Ekrem (a ![]() ![]() ![]() Kadınlar çıksın, bu melek yanıma girmek istiyor, dedi ![]() Herkes çıktı, yalnız Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() başı onun kucağındaydı ![]() (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir müddet melekle konuştuktan sonra tekrar Âişe Validemizi çağırdı ve başını onun kucağına koydu ![]() girmelerini söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu melek, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Resul-i Ekrem (a ![]() ![]() ![]() meleği idi ![]() iznin olmadan yanına girmememi emretti ![]() dönerim, izin verirsen girerim ![]() ruhunu almamamı bana emretti ![]() ![]() kendisine Cebrail gelinceye kadar benden uzaklaş dedim ![]() şimdi Cebrailin gelme saatidir ![]() Hz ![]() muktedir olacak durumda idik ![]() olarak dehşet içinde kaldık ![]() ağzından ses çıkmıyor, ehl-i beyt dehşet içinde bekliyordu ![]() bu sırada Hz ![]() ![]() ![]() ![]() verdi, kadınlar çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() Ekreme: Allah Teâlânın sana selâmı vardır, kendini nasıl bulduğunu sana soruyor ![]() ancak senin kerem ve şerefini artırmayı ve ümmetin arasında örnek olmayı kast etmiştir, dedi ![]() Resul-i Ekrem (a ![]() ![]() ![]() Kendimi sancılar içinde buluyorum, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Sana müjde olsun! Allah Teâlâ seni vaat ettiği mevkilere yükseltmek için bu acı ve sancıları sana vermiştir, dedi ![]() Ekrem (a ![]() ![]() ![]() Ey Cebrail, ölüm meleği yanıma girmek için izin istedi, dedi ve olayı anlattı ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Resulallah, Rabbin sana müştaktır, senden başka hiç kimseden böyle bir müsaade istememiş ve istemeyecektir ![]() böylece senin şerefini tamamlamak istiyor, dedi ![]() O hâlde Azrail gelinceye kadar ayrılma, dedi ![]() girmesine izin verildi ![]() ![]() Yaklaş, diye buyurdu ![]() ![]() ![]() Efendimiz (a ![]() ![]() ![]() yaşlı olarak başını kaldırdı ![]() ![]() Yaklaş, diye buyurdu ![]() ve Hz ![]() ![]() Tabii bu durum, Hz ![]() meraklandırdı ![]() ![]() ![]() durumu sordu ![]() Birinci seferinde Resul-i Ekrem (a ![]() ![]() ![]() ölüyorum diye buyurdu ve ona ağladım ![]() Allaha dua ettim; ehl-i beytimden ilk olarak seni bana ulaştırmasını ve seni benimle bir arada bulundurmasını istedim şeklinde buyurdu, buna da güldüm, dedi ve oğullarını kendisine çekerek başlarını kokladı ![]() Tam bu sırada ölüm meleği geldi, selâm verdi ve içeri girmek için izin istedi ![]() Ya Muhammed, ne emrediyorsun, diye sordu ![]() (a ![]() ![]() ![]() Şu anda beni Rabbime ulaştır, buyurdu ![]() ![]() ![]() ![]() Olur, seni bugün Rabbine ulaştırırım, çünkü Rabbin sana müştaktır ![]() meydan vermedi ![]() ![]() Fakat senin saatin yakındır, dedi ve ayrıldı ![]() ![]() Cebrail (a ![]() ![]() Vahiy dürüldüğü gibi dünya da benim için dürülmüş oldu ![]() ne dünyanın bende bir ihtiyacı ve ne de benim dünyada bir ihtiyacım kaldı ![]() ![]() Kimsenin ses çıkaracak durumu yoktu ![]() ![]() (a ![]() ![]() ![]() (a ![]() ![]() ![]() ![]() geçirdi ![]() ![]() Hz ![]() Böyle güzel koku hiç almış değilim ![]() sana feda olsun, bu terler ne idi, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Müminin ruhu ter ile, kâfirin ruhu ise merkebin canı gibi ağız ve burun deliklerinden çıkar, buyurdu ![]() ![]() Aişe ve yanındaki kadınların aklı başına gelmişti, korku dolu bir halde hemen erkekleri çağırdılar ![]() İlk gelen erkek, Hz ![]() Abdurrahmandı ![]() yetişememişti ![]() için vazifeyi onlar üzerlerine almışlardı da hiçbir erkek ölümü ânında yanında bulunamamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() geçip baygınlık geçirdiği sırada da, sanki Hangisini tercih ediyorsun? diye bir muhayyerlik içinde, Hayır, Refik-i Âlâyı istiyorum buyurmuştu ![]() kadınlara döndü: Namaz, namaz; zira siz namaza devam ettiğiniz müddetçe dine bağlısınız ![]() namaz, namaz diye diye ruhunu teslim etti ![]() Alıntı ![]()
|